Korejské "kočičí matky" pomáhají s kastrací toulavých koček

13:00 | 03.03.2021 Eunka 0
V Jižní Koreji žijí takzvané "kočičí matky", které pečují o toulavé kočky a starají se nejen o to, aby měly jídlo, ale i o jejich kastraci. Díky tomu se tyto kočky nemnoží a neděsí obyvatele, kteří mají vůči nim předsudky.
Kočky
Kočky FOTO: pixabay.com
Toulavé kočky to v Jižní Koreji nemají jednoduché, protože se jim mnoho lidí vyhýbá kvůli neopodstatněným předsudkům, které v zemi stále převládají. Lidé věří, že tyto kočky přenáší spoustu nemocí a k tomu jsou posedlé zlými duchy. Naštěstí jim pomáhají takzvané "kočičí matky".

"Kočičí matky" pomáhají kočkám prostřednictvím programu TNR (Odchyt-kastrace-návrat), což je velmi humánní a efektivní přístup, jehož cílem je zlepšit život toulavých koček, zlepšit vztahy s lidmi, kteří žijí v jejich blízkosti, a postupem času zmenšovat velikost kočičích kolonií.

Tento program nedávno podpořilo i město Changwon v provincii Gyeongsangnam-do. "Kočičí matky" z tohoto města se hlásí online, aby pomohly toulavým kočkám podstoupit kastraci v blízké veterinární ordinaci. Město jim opatřuje pasti s návnadou a jakmile jsou kočky chyceny, odchytový oddíl je odnese na zákrok. Jedna "kočičí matka" může chytit až deset koček a je také zodpovědná za péči po kastraci.

Město takovou spolupráci vítá. Jelikož je oblast rozdělena na sektory Changwon, Masan a Jinhae, mohou úřady snadno sledovat a kontrolovat populaci toulavých koček. Letos si město klade za cíl vykastrovat 1330 koček a vyčlenit na to až 119 milionů wonů.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9