Jižní Korea chce chránit medvědy ušaté

13:00 | 28.06.2020 Eunka 0
Nedávno bylo zjištěno, že asi 100 asijských medvědů ušatých, kterým hrozí vyhynutí, bylo uvězněno v klecích na farmě a později zabito na maso. Jižní Korea se rozhodla zakročit.
Medvěd ušatý
Medvěd ušatý FOTO: wikimedia.org
Přestože jsou asijští medvědi ušatí druhem, který vyžaduje zvláštní péči a ochranu, některé farmy v Jižní Koreji se zabývají jejich nelegálním chovem. Medvědi zabíjí a jejich maso spotřebují či prodají. Proč se to děje a jak celý problém vznikl?

Je to především kvůli minulé vládní politice, která podporovala chov medvědů a brala ho jako způsob, jak zvýšit úroveň příjmů na venkově. V roce 1981 vláda povzbudila zemědělce z vesnic, aby importovali a chovaly medvědy a poté je exportovali, aby zvýšily příjem.

V reakci na veřejné mínění, které požadovalo ochranu medvědů ohrožených vyhynutím, však vláda v roce 1985 tento dovoz a vývoz medvědů zcela zakázala.

Podle Korejské asociace pro dobré životní podmínky zvířat se počet medvědů dovezených během tohoto období pohyboval kolem 500, přičemž počet nelegálně vyšlechtěných medvědů se v roce 2005 zvýšil na 1400. Skupiny na ochranu zvířat žádají vládu, aby zastavila chov medvědů a chránila medvědy v bezpečných zařízeních.

Korejská asociace pro dobré životní podmínky zvířat nedávno podala žalobu na nezákonnou medvědí farmu v provincii Gyeonggi za porušení zákona o ochraně a správě přírody a zákona o ochraně zvířat. Bylo totiž zjištěno, že nelegální farma medvědů chovala v klecích v oblastech Yongin a Yeoju asi 100 medvědů ušatých.

Korejské sdružení pro dobré životní podmínky zvířat tvrdilo, že farma nelegálně chovala tyto medvědy bez povolení příslušných orgánů a po extrakci jejich žlučníků nabídla medvědí nohy a maso pro lidskou spotřebu. Je tedy na čase s touto problematikou něco udělat!

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9