Ostrov Jeju byl představen prostřednictvím mediální kampaně UNESCO

13:00 | 18.04.2020 Eunka 0
Správa kulturního dědictví nedávno oznámila, že se zúčastní mediální kampaně UNESCO "#ShareOurHeritage". Zahrnut byl i známý korejský klenot - ostrov Jeju.
Jeju
Jeju FOTO: wikimedia.org
Cílem kampaně UNESCO zvané ShareOurHeritage, je propagovat světové dědictví pro lidi, kteří kvůli pandemii koronaviru nemohou navštívit známá místa na celém světě. Mezinárodní organizace poskytuje videa a informace o stránkách světového dědictví po celém světě na svém YouTube kanálu a na webových stránkách en.unesco.org/covid19/cultureresponse

"V tuto chvíli je 89 procent všech objektů světového dědictví zcela nebo částečně uzavřeno," uvedl v prohlášení generální ředitel UNESCO pro kulturu Ernesto Ottone Ramirez.

Jihokorejský sopečný ostrov Jeju se svými lávovými chodbami a jeskyněmi, se tak dostal na první místo světového dědictví, které se objevilo na online platformě UNESCO. Díky tomu je ukázáno, jak byl celý ostrov, včetně sopky Hallasan a hory Seongsan Ilchulbong, tvořen vulkanickými erupcemi a jak bylo deset obrovských jeskyní vytvořeno čedičovými lávovými proudy.



Ostrov je jediným místem na světě, které má tři označení UNESCO. Od roku 2002 je část ostrova zapsána na seznam biosférických rezervací, v roce 2007 se ostrov stal světovým kulturním dědictvím UNESCO a v roce 2010 globálním geoparkem.

Na webových stránkách je krátké video vytvořené Střediskem světového přírodního dědictví Jeju, které podrobně popisuje opatření, která středisko přijímá, aby se zabránilo šíření koronaviru, jako je uzavření vnitřních výstav a kontrola teplot návštěvníků. Nechybí však ani zajímavé informace o ostrově.



UNESCO plánuje pokračovat v provozování této webové stránky i po skončení současné COVID-19 krize a hodlá propagovat kulturní památky po celém světě.

ZDROJ: koreaherald.com
FOTO: Republic of Korea/flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9