Festival světového dědictví na Jeju právě začal!

13:34 | 04.09.2020 Eunka 0
Festival světového dědictví 2020, který společně organizuje Správa kulturního dědictví a Zvláštní samosprávná provincie Jeju, začal dnes, 4. září.
Jeju
Jeju FOTO: pixy.org
Festival, který potrvá 17 dnů, umožní návštěvníkům užít si některá z omezených míst, včetně  některých lávových jeskyní na ostrově Jeju, které nejsou běžně přístupné veřejnosti. 

Nejmenovaná agentura uvedla, že na třídenní prohlídku Seongsan Ilchulbong a lávové jeskyně Geomunoreum vybrala 550 lidí. Dodala, že účastníci se zvláště zajímali o programy prohlídek s průvodcem, díky kterým měli prozkoumat dvě lávové jeskyně - Gimnyeonggul a Mangjanggul. Na prohlídku těchto jeskyní bylo vybráno celkem 252 lidí z více než 3000 uchazečů.

Na ostrově Jeju bylo dosud objeveno celkem 10 jeskyní a letošní festival poskytuje příležitost prozkoumat osm z nich. Jeskyně Dangcheumul a jeskyně Yongcheon, které jsou z důvodu ochrany uzavřeny, zůstanou během festivalového období uzavřeny. V současné době je také veřejnosti přístupný 1 km dlouhý úsek lávové jeskyně Manjanggul. Pro festival byly také vytvořeny tři stezky založené na trase lávového proudu v systému lávových trubek.



Pořadatelé zdůraznili, že všechny organizované programy se budou konat v malých skupinách od 6 do 30 lidí. Pro speciální představení, které se bude konat v Seongsan Ilchulbong, nebude povoleno více než 100 lidí. Tato omezení jsou nutná kvůli pandemii koronaviru. Události s významnými řečníky, včetně Chung Jae Suka, německého novináře Antona Scholze a spisovatelky cestopisů Han Bi Yi, se uskuteční před publikem, které nemá více než 30 lidí.

Tento festival je posledním ze tří festivalů světového dědictví 2020, které se konají na třech různých místech v Koreji. Další podrobnosti o programu najdete na webových stránkách Festivalu světového dědictví 2020 worldheritage.kr.
 
ZDROJ: koreaherald.com/
FOTO: wikimedia.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9