Co když Korejka nabídne "Free Hugs" Japoncům?

15:00 | 04.12.2015 Saki 1
"Jsem Korejka. Mohli bychom sdílet objetí?" S tímto nápisem se Korejka Yoon Su Yeon, oblečena do hanboku, vydala do japonských ulic. Japonsko-korejské vztahy jsou stále napjaté... nebo je to už jen mýtus?
Video kampaň "Free Hugs" cestovatele Koichi Kuwabary se stává na internetu viralem. Vysokoškolská studentka Yoon Su Yeon se se záměrem šířit lásku a pomoci tak zmírnit napětí mezi Japonskem a Koreou vydala do ulic Japonska. V tradičním korejském obleku hanboku se zastavuje na frekventovaných místech s nápisem na ceduli "Jsem Korejka. Mohli bychom sdílet objetí."

První míří do srdce Kjóta. Zprvu byla většinou ignorována, nikdo ji nechtěl obejmout. Nicméně na jiném místě, v nákupním středisku v Shinkyogoku, se dvě Japonky odvážily přijít s úsměvem a slovy "Milujeme Koreu!" Poté ji začne objímat stále více a více občanů. Studenti se slovy, že mají rádi Koreu; hřejivé objetí jí poskytne i žena v tradičním japonském oděvu kimonu.

Tento projekt nebyl Koichiho jediný. Na svém Youtube kanálu nahrál spoustu videí "Free Hugs", některé jsou z Japonska, některé z Jižní Koreje a jiné zase z Taiwanu či Číny.



ZDROJ: koreaboo.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9