Mnozí mladí Korejci trpí depresí a starší naopak úzkostí

13:00 | 27.08.2019 Eunka 0
Nikdo z nás se dnes nevyhne stresu a v Koreji tomu není jinak. S tím často souvisí i psychické nemoci jako jsou deprese a úzkostné poruchy. Jak jsou na tom v tomto ohledu Korejci, napoví článek.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: takasuii/flickr.com
Nedávná studie zjistila, že mnozí mladí Jihokorejci se cítí v depresi, zatímco starší lidé v Koreji častěji pociťují úzkost.

Koo Hye Ran, profesorka výzkumu na Národní univerzitě v Soulu, analyzovala emoce Jihokorejců ve své nedávno publikované práci nazvané Národ depresivních mladých a úzkostných starých. 

Koo poukázala na depresi a úzkost jako na dominantní a centrální city ve středu emoční sítě mezi mladší generací a starší generací. Poté zdůraznila, že bylo potvrzeno, že emoce, které přecházejí z generace na generaci, jsou odlišné. 

Profesorka dále uvedla: "Vzhledem k tomu, že starší generace trpěla krizí z rozpadu rodin a nestabilitou na trhu práce v důsledku krize před a po promoci na vysoké škole, nemůže ve srovnání s předchozí generací vést stabilní život." K tomu doplnila, že faktory spojené s úzkostí zahrnují nespavost, smutek, osamělost a depresi. 

Na druhou stranu, pokud jde o mladší generaci, řekla: "Ačkoli mladí byli vychováni v materiálním bohatství a s výhodami v oblasti vzdělávání, je to generace, kterou trápí nedostatek pracovních míst a obtížnost dosáhnout jakéhokoli úspěchu."

Profesorka též potvrdila, že v mladší generaci dominují pocity deprese, úzkosti, nedostatek sebevědomí a špatné životní hodnoty. Zejména poznamenala, že zdravé sebevědomí je klíčové, a uvedla: "Když je sebevědomí mladší generace zpochybňováno, je tím více zraněna a ovlivněna než starší generace." 

Dalším rozdílem mezi mladší a starší generací, je hněv. Zatímco zloba starší generace je založena na určitých negativních emocích, včetně úzkosti, hněv mladší generace přímo vychází z deprese.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9