Proč mnozí zaměstnaní Korejci uvažují o sebevraždě?

13:00 | 05.08.2020 Eunka 0
Nedávný průzkum odhalil, že mnohé Korejce v práci sužují problémy, kvůli kterým trpí velkým stresem a ten je přivádí až k myšlenkám na sebevraždu. O jaké pracovní problémy jde? Které trápí muže a které ženy? Podívejme se na to.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pikist.com
Nedávná studie zjistila, že vysoké požadavky a přemíra povinností jsou hlavní příčinou pracovního stresu, který stimuluje sebevražedný impuls u Jihokorejců. Naproti tomu Korejky zažívají extrémní stres především kvůli iracionálním organizačním systémům.

Výzkumný tým vedený Jeon Sang-wonem, profesorem psychiatrie v nemocnici Kangbuk Samsung, ve čtvrtek oznámil, že provedl studii s cílem najít hlavní příčiny pracovního stresu, který vzbuzuje sebevražedné impulzy.

Do průzkumu bylo zahrnuto 95 956 lidí ve věku nad 18 let, kteří byli v letech 2012 až 2017 podrobeni zdravotní prohlídce v nemocnici. Dopadlo to tak, že 3 460 osob z celkového počtu přiznalo, že během minulého roku pomyslelo na sebevraždu.

Výzkumný tým všechny účastníky průzkumu rozdělil do tří skupin: skupina A (18 - 35 let), skupina B (36 - 44 let) a skupina C (věk nad 45 let) a provedl genderovou analýzu.

Analýza ukázala, že muži ve skupině A poukazovali na vysoké požadavky, příliš mnoho povinností a neadekvátní odměny za práci jako hlavní příčiny pracovního stresu, který u nich následně vzbuzuje sebevražedné podněty.

Na druhou stranu muži ve skupině B poukazovali na to, že je k tomu všemu sužují ještě nestabilní pracovní povinnosti a samozřejmě nedostatečný plat.

Ženy ve skupině A uvedly, že čas od času uvažují o sebevraždě, kvůli iracionálním organizačním systémům a kultuře práce. 

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9