Masivní nástěnná manga malba zdobí tokijskou stanici

13:00 | 18.05.2019 Yontalcar_ 0
Dojíždění metrem nemusí být vždycky nuda. A to platí dvojnásob, pokud žijete v Tokiu a máte cestu přes stanici Shibuya.
Masivní manga malba ve stanici Shibuya
Masivní manga malba ve stanici Shibuya FOTO: soranews24.com

Tokijská stanice Shibuya je obří komplex s různými vlakovými i metro linkami, které provozují tři dopravní společnosti. Celé prostranství zabírá několik městských bloků, a aby se cestující mohli pohodlně pohybovat mezi nástupišti, vše je propojeno řadou velkých tunelů. A právě tyhle podzemní prostory se rozhodli zkrášlit dva z největších japonských vydavatelů. Společnými silami navrhli a zrealizovali masivní nástěnnou malbu, jež se nese v manga stylu a na níž jsou vyobrazeny ty největší anime/manga hvězdy za posledních několik let.


Shueisha a Kodansha, vydavatelé týdeníků Shonen Jump a Shonen Magazine, ozdobili 30 metrů dlouhý úsek v metru, konkrétně ve stanici Shibuya, uměleckými skvosty z jejich nejlepších děl. Celý crossover je zasazen do prostředí střední školy, což mu dodává nádech jakési manga ročenky. Prozatím se jedná se o největší Jumo/Magazine spolupráci od vydání 2.264 stránkové antologie Shonen Jummaga, kde čtenáři mohli najít 44 různých sérií.


Nástěnná manga malba je dále rozšířena o prostředí školní tělocvičny, kde si můžete všimnout postav ze slavných sérií Haikyuu!!Boku no Hero Academia nebo Shingeki no Kyojin. A pokud vás tělocvik nebaví, můžete se odreagovat na školních pozemcích, kde pod rozkvetlou sakurou najdete své oblíbence z Black CloverHeroic Legend of ArslanBoruta nebo fotbalové mangy Days. Ale ty největší ikonické postavy se samozřejmě schovávají v útrobách školy, takže se nedivte, když na chodbě narazíte na Leviho Ackermana (Shingeki no Kyojin), Raye a Normana (Yakusoku no Neverland) nebo Soumu Yukihira (Shokugeki no Souma). Ale být vámi, do třídy bych radši moc nechodil, nebo to pěkně schytáte od navztekané Eriny Nakiri (Shokugeki no Souma) a před ní vás ani Izuku Midoriya (Boku no Hero Acadmia) nezachrání.

Na malbě se samozřejmě nachází mnohem, mnohem víc postav (některé jsou dokonce pečlivě schované!). Takže určitě bedlivě projděte všechny obrázky z galerie a dejte nám vědět do komentářů, jestli jste našli své oblíbence, nebo zda se vám podařilo objevit nějakou postavu, co si myslela, že se před vašim orlím zrakem skryje.



Ale pokud by vám ani tohle nestačilo, a chtěli byste se na vlastní oči přesvědčit, jak tahle monstrózní manga malba vypadá ve skutečnosti, stále máte možnost. Stačí navštívit Tokio a zamířit ke vstupu/východu 7A ve stanici Shibuya, kde bude tenhle projekt k vidění po omezenou dobu, která ovšem není jakkoliv určena. Takže pokud se vám naskytne příležitost, určitě se tam zajděte podívat. Staňte se svědky toho, jak se úžasné manga umění umí proměnit v úžasné veřejné umění. Určitě ten pohled bude stát za to.


ZDROJ: soranews24.com
FOTO: soranews24.com, 
facebook.com/RocketNews24En


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9