Pět nejlepších míst pro nákupy v Tokiu

17:00 | 12.05.2016 kvacm 0
Tokio je největší obydlenou aglomerací na světě, proto je jasné, že i zde se nachází místa pro nakupování. Pojďme si projít rovnou pět největších území ve městě, kde se to obchody jen hemží.
Nákupní čtvrť Kabukicho v Shinjuku
Nákupní čtvrť Kabukicho v Shinjuku FOTO: Moyan Brenn / flickr.com
Tokio je vlastně známé svou hustou sítí obchodů a restaurací, protože na každém rohu je něco, kde se dá utratit trocha peněz. Našich pět míst se řadí jen mezi ty největší, těch menších je tu ještě více.

Ginza

FOTO: Obchodní dům Wako; Wikipedia.org

Jedná se o největší obchodní čtvrť ve městě s pestrou nabídkou obchodů. Je to domov drahých oděvních značek a úžasných obchodních domů jako Mitsukoshi nebo Wako. Mezi místní cíle se řadí proslulé značky jako Gucci, Chanel, Christian Dior nebo Louis Vuitton. V posledních letech přibyly i značky o malinko nižší cenové kategorie jako Uniqlo, Zara, Abercrombie & Fitch a další.

Tato paleta drahých značek odráží požadavky zdejších obyvatel, kteří vždy vyžadovali módní luxus napojený na tradiční kulturu a řemesla. Ginza je úžasným místem, kde se propojuje moderní kultura s tou tradiční. Je považována za jedno z nejluxusnějších obchodních čtvrtí na světě, kam míří turisté z celého světa.

Shinjuku

FOTO: Čtvrť Kabukicho; Moyan Brenn / flickr.com

Nejpřeplněnější čtvrť v Tokiu s nejrušnějším nádražím na světě, které odbaví tři milióny cestujících denně. Toto množství lidí se sem hrne nejen za prací do vysokých mrakodrapů, ale také obchodů. Jenom nádraží Shinjuku je největší obchodní komplex v Japonsku s několika podzemními patry.

Jsou tu obchody mnoha značek, kupříkladu kosmetika Lumine nebo oděvy Mylord a Keio. V Shinjuku stojí také prodejna celosvětově známé značky Isetan, mířící zejména na asijský svět. Budova s několika patry byla postavena už v roce 1886 a najdete zde ty nejnovější trendy nejen v dámské módě.

Shinjuku je vlastně jeden velký obchod se spoustou zábavy, kterou si můžete užít jak přes den, tak i přes noc. Není třeba ani strádat hlady, nebo spánkem. Hotelů a hlavně restaurací a nočních podniků je tu spousta.

Shibuya

FOTO: Nejrušnější přechod na světě a v pozadí Shibuya 109; Moyan Brenn / flickr.com

Nejrušnější přechod na světě zná snad každý. A kde je velký ruch, tam je hodně obchodů. Ano, Shibuya patří mezí nákupní čtvrtě, kde se nachází mnoho obchodních značek mířící na mladé náctileté ženy. Vůbec nejznámější obchodní dům je Shibuya 109 (ichi maru kyu), postaven v roce 1979. Tato desetipatrová módní svatyně obsahuje vše od bot přes minisukně po ty nejkvalitnější make-upy. Mezi další místa v tomto tepajícím místě patří ShinQs, Tokyu, Shibuya Mark City, Seibu, Loft, Parco a ještě nějaké to Marui.

Nejvíce viditelným centrem je snad nedávno postavená budova Shibuya Hikarie, která svou výškou 180 metrů láká kromě obchody a restauracemi se skvělým výhledem také na různé akce a přehlídky, včetně Mercedes-Benz Fashion Week. Jenomže Shibuya není známá jen díky konkrétním místům, ale je proslulá hlavně díky ulicím Koen Dori, Spain Zaka a Center Gai. Pokud jste mladí, určitě zde narazíte na něco, co budete zajisté chtít.

Harajuku

FOTO: Tokyu Plaza Omotesando Harajuku; wikipedia.org

Název Harajuku bylo dáno místu v Shibuyi mezi nádražím Harajuku a bulvárem Omotesandou. Má dlouholetou historii a je populární po celém světě hlavně mezi mladými lidmi.

Nejen móda, ale i životní styl se zde točí okolo toho, co právě letí. Obchody nabízejí neobvyklé a levné produkty všech druhů a barev, včetně pro někoho podivných doplňků a kosmetiky. Jsou zde second handy, kavárny, ale i fast foody a hip hop shopy. Mezi tou spoustou malých obchodníků jsou tu i velká obchodní centra LaForet Harajuku a Tokyu Plaza Omotesando Harajuku.

Omotesandou

FOTO: Bulvár Omotesandou; wikipedia.org

Soused Harajuku a zároveň druhá největší obchodní čtvrť v Tokiu. Nádherný bulvár lemovaný stromy Zelkova po obou stranách má evropský nádech. Některým může připomínat, oproti tomu malinkou, Pařížskou ulici v Praze. Nachází se zde drahé módní značky jako Hugo Boss, Alexander McQueen, Issey Miyake, Comme des Garçons, Maison Martin Margiela a další.

Ale pokud se vám nechce zrovna moc chodit, protože chcete navštívit veleznámý Yoyogi Park na konci ulice, můžete se zastavit ve velkém obchodním centru Omotesando Hills s více než stovkou obchodů na jednom místě.

A jestliže nemáte zájem zde nakupovat, nebo jste si prostě nevzali s sebou dostatek peněz, místo stojí i za obyčejnou prohlídku zdejší moderní architektury.


ZDROJ: savvytokyo.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9