IFC Mall - nákupní ráj v Soulu

18:00 | 09.03.2013 Mei 1
Pro milovníky nakupování v Koreji a hlavně v jejím hlavním měste, bylo dobrou zprávou, když v Soulu v roce 2012 vyrostlo IFC Mall, další International Finance Center v Asii.
IFC Mall v Soulu
IFC Mall v Soulu FOTO: Seoul Guide Korea / flickr.com
Slyšíte-li o IFC Mall, můžete si hned vzpomenout na IFC Mall v HongKongu, který byl otevřen v roce 2003 a je domovem některých z nejlepších obchodů a restaurací ve městě. Další IFC vyrostlo nedávno i v Koreji.

Příjemným překvapením bylo pro Korejce, že se dočkali vlastního IFC v Yeoido, pro některé známé jako Korea’s Wall Street nebo finanční čtvrť.
 
Toto Internation Finance Center bylo otevřeno v srpnu 2012. Tři věže, které tvoří IFC Soul, určitě zaujmou a proměnily celé Yeoido panorama. Projekt má 2 kancelářské věže a 5 hvězdičkový hotel Conrad, který vlastní Hilton.
 
Centrum je přímo napojeno na stanici metra Yeouido. IFC se také říká „první nákupní centrum v Koreji v mezinárodním stylu“. Najdete zde více než 100 světových značek, obrovská CGV kina včetně restaurací. Zážitek z nakupování, který zde naleznete, se může lišit od všech ostatních center v Koreji, a to díky jeho 17 metrů vysokému prosklenému pavilonu, který přináší přirozené světlo do všech 3 pater. Všechny ostatní obchodní domy v Koreji byly postaveny bez oken, což má být údajně marketingový trik, který nenechává nakupující zaznamenávat denní čas.
 
Na IFC projektu se účastnili dva slavní architekti Arquitectonica z Miami a interiéry si vzal na svědomí Benoy z Velké Británie. Výsledkem bylo prostorné uvolněné nákupní prostředí.

Tento projekt byl vyvinut AIG Global Real Estate Development spolu se Soul City a provozován Taubman Asia. Celkové náklady projektu se odhadují přibližně na 2,2 miliardy amerických dolarů. Kromě nákupních pater je zde zahrnuta i volná plocha, IFC Zahrada, která bude přeměněna do travnaté plochy tak, aby se zde mohly konat sezónní výstavy umění. Navíc jsou tam 2 atria, která mohou být použita pro různé kulturní či zábavní události a vystoupení.
 
Provozní doba různých obchodů, restaurací a kin se liší, ale obvyklá doba je od 10:00 do 20:00.




ZDROJ: ohkpop.com
FOTO:  Seoul Guide Korea / flickr.com​

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9