Na Taiwanu může vzniknout nové růžovoučké muzeum!

14:00 | 05.04.2018 DEADiX 0
Taoyuan nese už od pradávna jméno "město broskví", a tím je právě inspirován návrh nového muzea umění v tomto městě.
Muzeum plné růžových broskvoní
Muzeum plné růžových broskvoní FOTO: facebook.com/MVRDVRotterdam
V taiwanském Taoyuanu, kde se má stavět nové muzeum umění, vznikl zajímavý návrh celého muzejního komplexu. Celý návrh je inspirován broskvoněmi, které jsou pro toto město symbolem. Architekti z nizozemského studia MVRDV ve spolupráci s taiwanskou společností JJP Architects & Planners přednesli tento návrh v mezinárodní soutěži a umístili se na třetím místě, což už je dosti slibné. Samozřejmě dva návrhy tedy musely tento předběhnout, avšak tento má něco navíc, jde totiž o celý růžový muzejní komplex. No, kdo by si to nepřál?



Na více než 29 km² se má nacházet celý komplex, rozdělený do několika sekcí. Jedná se o obrovský zásah do okolní krajiny, který navýší hodnotu okolí a zapadne skvěle vedle blízké řeky. Celá stavba je navržená do tvaru kvítků broskvoní, kdy celá struktura bude tvořena narůžovělým hliníkem. Díky tvaru a zakřivení okvětních lístků tak vzniknou i ideální zastíněné prostory pro návštěvníky nebo místa pro jiné aktivity. Navíc se na terasách muzea mají nacházet další broskvoně nebo třešně.



Partneři projektu TOPOTEK1, kteří tvořili design okolní krajiny, vzali v úvahu i to, jak blízko má město k moři. Vytvořili i prostor pro vodní radovánky a osvěžení během horkého léta, které na Taiwanu pravidelně panuje. Díky okolnímu parku tak vznikne krásné místo pro relaxaci v přírodě. Vzniknou zde i různé jiné atrakce, zajímavé mosty a přechody. Nesmí chybět ani dobrá dopravní obsluha. Díky tomu všemu se muzeum stane důležitou přírodní i kulturní destinací ve městě. Interiér muzea bude vyplněn také přerostlými sochami, které poslouží jako dekorace, a samozřejmě jinými uměleckými díly.

Vše si ostatně můžete prohlédnout ve videu níže:


ZDROJ: mymodernmet.com/taoyuan-museum-of-art-mvrdv
FOTO: facebook.com/MVRDVRotterdam, jjpan.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9