Mezinárodní den muzeí na Taiwanu

19:53 | 17.05.2014 tichaklarka 0
Mezinárodní den muzeí se pořádá každoročně a slouží k propagaci důležitosti, hodnot a výhod muzeí. Tématem letošního ročníku je “Museum collections make connections”.
Logo Mezinárodního dne muzeí na Taiwanu
Logo Mezinárodního dne muzeí na Taiwanu FOTO: 518museumday.tw
Téma chce upozornit na proměnu tradičního vnímání muzeí. V dnešní době mají muzea jiné způsoby, jak zpřístupnit své sbírky veřejnosti, snaží se o nové cesty, jak zapojit své návštěvníky. Svou existencí přispívají k rozvoji společnosti a k šíření národní historie a kulturního dědictví.

Celkem 115 muzeí po celém Taiwanu bude 18. května nabízet speciální akce nebo vstupy zdarma. Například 17. května se dětští divadelní herci obléknou jako kulturní artefakty a budou v Národním palácovém muzeu představovat dětem historii pomocí tance, hudby a divadla. Následující den Národní muzeum historie v Taipeii bude pořádat venkovní hudební vystoupení a trhy, kde budou prodávány muzejní publikace, kulturní a kreativní produkty.

Vstupné zdarma bude nabízet například Národní Taiwanské muzeum v Taipei, Národní muzeum přírodních věd v Taichungu, Národní muzeum Taiwanské historie v Tainanu. Národní palácové muzeum se též připojí, ale vstupné zdarma bude jen pro taiwanské občany.


ZDROJ: focustaiwan.tw

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9