Botanická zahrada Taipei

16:04 | 04.06.2014 tichaklarka 2
Budova byla postavena roku 1896 během japonské kolonizace původně jako školka. Později byl areál rozšířen a stal se první botanickou zahradou na Taiwanu.
Botanická zahrada Taipei
Botanická zahrada Taipei FOTO: mykafkeasquelife.blogspot.co.u...

Areál zabírá 8,2 hektarů a obsahuje jednotlivé zahrady, úsek kapradin, vodní rostliny, domorodé rostliny Taiwanu a lotosový rybník, sbírka zahrady čítá více než 2000 druhů rostlin. Proto je zahrada zároveň důležitým místem pro výzkum a vzdělání a shodou okolností také archeologickým nalezištěm. Původně zde bylo jezero, ale asi před 4500 lety se zde usídlili domorodci a dnes je zde bohaté naleziště.


Vchod do muzea

V areálu se také nacházejí dvě historické památky – Herbář a Muzeum imperiálních vyslanců (dříve známý jako Penzion). Budova Herbáře postavena v roce 1924 byla prvním muzeem - herbářem na Taiwanu. Kolekce exemplářů z celého světa se datuje od minulého století a spolu s živými rostlinami tvoří zahrada unikátní místo.


Budova Herbáře

A co je vlastně účelem botanické zahrady? Botanická zahrada je institucí držící dokumentované sbírky živých rostlin pro účely vědeckého výzkumu, ochrany a vzdělání. Cíle botanické zahrady jsou: vědecký výzkum a poskytování údajů, sbírání a péče o rostliny, podpora chápání veřejnosti prostřednictvím výstav, spolupráce s organizacemi na pomoc zachování rozmanitosti rostlin.

Otevřeno je každý den od 5:30 do 22:00 a dostanete se sem pomocí metra, stanice Xiaonanmen. Na oficiálním webu je k dispozici i kalendář rostlin, kde si můžete najít rostliny, které vás zajímají, a v který měsíc je můžete vidět. Ve fotogalerii se můžete pokochat krásami, které zahrada nabízí k vidění.


ZDROJ & FOTO: mykafkeasquelife.blogspot.co.uk, tpbg.tfri.gov.tw, eng.taiwan.net.tw, guide.taiwan-adventures.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9