DIY kotatsu- zima v teple

07:00 | 15.10.2017 Zita 3
Inspirujte se dalším z japonských geniálních nápadů a přečkejte zimu pohodlně v teple. V dnešním DIY návodu na výrobu tohoto vyhřívaného stolku si ukážeme, jak na to!
Jisté je jen jedno- kotatsu se vám nebude opouštět snadno
Jisté je jen jedno- kotatsu se vám nebude opouštět snadno FOTO: Pinterest.com
Kotatsu, důmyslný vynález z Japonska, je vlastně přízemní stolek s topením ukrytým pod deskou obložený takovou spoustou dek a polštářů, že se jeví téměř nemožné, ho během chladných podzimních a zimních dnů opustit. Dnes si ukážeme, jak na něj!

Naprosto základní je výběr stolku. Ten by měl být nízký dřevěný, tvarem buď klasický čtverec či obdelník, můžete ovšem vyzkoušet i méně obvyklý kruh. Dalším klíčovým prkvem je topení/vyhřívač, které si můžete objednat až domů např. zde. Dejte si prosím pozor, aby vámi vybraný kus měl požadované napětí.


 
Nutné jsou i hřebíky a další součástky, pomocí kterých přiděláte topení pod desku stolu. Dílo bude kompletně hotovo po přidání polštářů, koberečku a hlavně japonské deky z futonu (kvalitní bavlna s příměsí), díky níž nebude teplo utíkat ven. Tuto deku je třeba přidělat mezi dolní a horní část stolku.

A teď již celkově:
 
  1. Sestrojte stolek dle návodu. Pokud je moc vysoký, uřízněte nohy na požadovanou délku.
  2. Vyznačte si střed spodní desky a přidělejte tam topení.
  3. Řádně utáhněte šrouby.
  4. Připravte si koberec, dejte na něj stůl, zabudujte deku a doplňte vše polštářem či japonskými židličkami, které můžete koupit na některém z mnohých e-shopů.
  5. Zapněte topení.
  6. Vlezte dovnitř a zůstaňte tam tak dlouho, jak jen si budete přát.


Celkově by vás měl kotatsu vyjít na částku pohybující se zhruba okolo 2 000 korun.

ZDROJE: Deco-ventures

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9