Podzimní vůně knih

07:50 | 04.10.2017 ilonad 0
Knižní ilustrace korejského umělce Lee Jungha vypráví příběhy, které se dotknou našeho nitra a my se pod jejich vlivem vracíme ve vzpomínkách a cestujeme po emocionálních zakoutích naší duše. 
Fall - Lee Jungho
Fall - Lee Jungho FOTO: leejungho.com
Když babí léto odezní a kabát podzimu pozbyde poslední hřejivé sluneční paprsky, tak nehostinné sychravé počasí nás často zažene do tepla domova, kde se rádi oddáme čtení knih a popíjení horkého čaje či kávy. Chlad venkovního vzduchu a osiřelých větví stromů nás může zanechat v melancholii, myšlenkách protkaných samotou či v touze po něčem hřejivém.

Právě na onu citovou strunu hraje korejský ilustrátor  Lee Jungho, který skrze své surrealisticky laděné kresby dokáže vyjádřit mnohé a ukonejšit naše citové vzedmutí. Jeho kresby jsou nejdříve ručně načrtnuty tuhou nebo uhlem a poté naskenovány a digitálně upraveny, čímž získají trošku moderní nádech. Jeho ilustrace plné fantazie, které vydal v knize "Promenade", mu minulý rok přinesly vítězství v kategorii profesionál v soutěži o světově nejlepší knižní ilustrace.

Jak na vás jeho ilustrace působí?
Archa
Západ slunce
Úroda

Tohoto umělce můžete sledovat na jeho Facebooku nebo jeho webové stránce.

INFO: weandthecolor.com, itsnicethat.com, theguardian.com
FOTO: leejungho.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9