Éra kočičích a psích samurajů je tu!

12:00 | 23.08.2017 ilonad 0
Poslední dobou přibývá páníčků, kteří svým čtyřnohým mazlíčkům kupují samurajské zbroje, které se v Japonsku prodávají pod značkou Samurai Age. Zajímá vás, co stojí za zrodem této myšlenky, nebo jak můžete svému chlupáči pořídit onu vyhlášenou zbroj?
šibainu v samurajské zbroji
šibainu v samurajské zbroji FOTO: hurricanehiei / instagram.com
Již tomu jsou 4 roky, co se japonská sítotisková firma, Yuugen gaisha staffu, se sídlem ve Fukuoce rozhodla přijít na trh s výrobní značkou Samurai Age, v rámci které prodává ručně dělané samurajské zbroje pro domácí mazlíčky. Tyto speciálně odlehčené zbroje jsou tvořeny polyuretanovými destičkami, které jsou na sebe napojeny přes šňůrky a patentky, takže zbroj se dobře navléká/svléká a celek standardně váží jenom okolo 100 gramů. Na webových stránkách jsou běžně k dostání brnění ve standardní velikosti, které obleče kočka nebo menší pes, ale firma nabízí také výrobu zbroje na míru, a to například pro větší psy, jakými je například husky nebo německý ovčák. Cena základní zbroje, která je k dostání ve čtyřech barevných variantách, začíná na 14 040 jenech (2 820 Kč) za červený prototyp a na 16 200 jenech (3 250 Kč) za stříbrnou či zlatou variantu. Páníčci, kteří mají štěstí, se mohou těšit, že jim zbroj přijde po 2 týdnech, což je nejkratší možná doba dodání (při objednávání ze zahraničí však počítejte s delší). Majitelé větších zvířat si musí však počkat o něco déle a to zhruba 2 měsíce, než budou moci své chlupáče vyzbrojit.

 

O zrodu tohoto nápadu blíže hovoří 61 letý ředitel filmy, Kimura Eiji, který je držitelem několika ocenění, mezi kterými září cena z letošního ročníku Souvenir Grand Prix. Kimura uvedl, že se jeho firma snažila přijít s využitím silné stránky zdokonalené technologie sítotisku a jelikož pro stále zvyšující se čísla zahraničních turistů je potřeba produktů, co mají japonskou nálepku, tak se rozhodli vyrábět helmice a zbroje inspirované dobou válčících knížectví (pol. 15.st. -16.st.). Například červené samurajské brnění je inspirované zbrojí slavného válečníka, Sanady Yukimury, který byl nazýván „válečníkem, který se objeví pouze jednou za 100 let“, nebo „rudým ďáblem války“.

 

Když si poté lámal hlavu nad tím, co nového bude jeho firma vyrábět, tak jeho pozornost upoutala kočka Mako. O tu se začala starat jeho nejstarší dcera, když kotě zůstalo bez matky na parkovišti poblíž firmy. Kimura začal přemýšlet o tom, jak by jejich rozmazlená a samotu nesnášející kočka vypadala oděná do samurajské zbroje. A tak kočku změřil a začal vyrábět zkušební prototyp zbroje, který následně upravoval, aby zbroj příliš zvíře nezatěžovala a aby se v ní mohla kočka dobře pohybovat a v případě potřeby se z ní vyzout. Kočka ve zbroji byla tehdy však jen součástí materiálů propagujících výrobky filmy, načež zákazníci projevili zájem o samotnou kočičí zbroj a ptali se, proč není součástí nabídky produktů. Nato se zbroj pro chlupáče stala novým produktem firmy, ale bohužel se příliš neprodávala. Tato zvířecí zbroj se však stala senzací tento rok, kdy jeden klient umístil na sociální sítě fotku svého psa, kterého do zbroje oblékl. Od té doby se velmi zvýšila poptávka po tomto produktu, který majitelé kupují svým mazlíčkům k narozeninám nebo například ke Dni dětí, a webové stránky prolomily číslo 1 200 000 zhlédnutí. Ze zahraničí se také ozývají hlasy, že tato zbroj je perfektní pro Halloween, takže si počkejme na to, co tento rok na konci října za poděsy na ulici uvidíme.

 

A co vy? Koupili byste svému chlupáči samurajskou zbroj? (Webové stránky zde.)
Nebo byste spíše zauvažovali nad koupí samurejské zbroje, kterou můžete použít jako velmi vkusnou ozdobu pro láhev alkoholu?
 
 
ZDROJ: headlines.yahoo.co.jp, boredpanda.com, wikipedia.org, samurai-age.jp
FOTO: hurricanehiei, chisatoo00, romancortez, yumi_and_in_quebec, lenardz33
 / instagram.com, samurai-age.jp

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9