Želva, která kouří

19:34 | 25.07.2013 Saki 4
Žijeme v době, kdy nekouří už jen lidé, ale i zvířata. Tentokrát je to jedna čínská želva, která si nějakou tu cigaretku denně prostě neodpustí.
to je ona...
to je ona... FOTO: huffingtonpost.co.uk
V čínské televizi se začaly objevovat zprávy, jež hlásí, že jeden muž v Čchang-čchunu vlastní želvu, která kouří deset cigaret denně. Želva dokonce vydává cvrlikavý zvuk, když chce kouřit, nebo si jednoduše přejde na svého pána, který zrovna vydechuje cigaretový kouř.

 

Kouřící zvířata nejsou žádnou novinkou, často jimi jsou opice. Ale želva, která kouří? Více ohromující (nebo depresivní?) je fakt, že tahle želva není první. Jedna taková želva v Číně před několika lety již byla.



Jak se vůbec stala závislou? Tohoto (zlo)zvyku se zhostila letos v červnu, kdy se snažila pokousat majitele při snaze odstranit jí trn z podbřišku. A tak majitel želvě vložil cigaretu do úst, aby ji uklidnil. 

Nyní se majitel snaží svou želvu tohoto návyku zbavit. No, snad se mu to povede.

V posledních několika letech Čína zavedla přísné protikuřácké zákony. Přesto tyto zákony mnoho lidí ignoruje a kouření jako takové je společensky přijatelné. Země je stále největším spotřebitelem (a výrobcem) tabáku na světě, s více než 350 milionů kuřáků - alespoň jedna z nich je želva.

Jaký na to máte názor?


ZDROJ: kotaku.com
FOTO: huffingtonpost.co.uk

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9