Ohlédnutí za Korejskou kulturní nocí

18:00 | 21.06.2015 starfishzs 0
V úterý 16. června se v Kongresovém centru na pražském Vyšehradě konala Korejská kulturní noc, kterou organizovalo Velvyslanectví Korejské republiky v České republice. Co bylo k vidění?
Skupina Coreyah
Skupina Coreyah FOTO: kyongbuk.co.kr
Dne 16. června v sedm hodin se v pražském Kongresovém centru sešli zástupci Korejské republiky a nadšenci do korejské kultury, aby zažili Korejskou kulturní noc. Akci pořádalo Velvyslanectví Korejské republiky v České republice k příležitosti 25. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Korejskou a Českou republikou a Korejskou republikou a Visegrádskou skupinou. 

Jako první se představilo české Stamicovo kvarteto, které zahájilo večer Smyčcovým kvartetem č. 12 F dur opus 96 od Antonína Dvořáka. Poté se na scéně objevila korejská skupina Coreyah, která mísí tradiční a moderní korejskou hudbu. Inspiraci si bere ve starých korejských folklórních písních, kterým pomocí tradičních korejských nástrojů dává moderní nádech. Zážitek z hudby také umocňovaly anglické a české titulky, které byly promítány po stranách jeviště. Malou ukázku jejich tvorby si můžete poslechnout v přiloženém videu nebo na YouTube.



Tradiční blok vystřídala korejská taneční skupina Jinjo Crew, která se specializuje na breakdance. Svou kvalitu v minulých letech potvrdila na světovém klání v USA, kdy třikrát za sebou získala prvenství v letech 2010 až 2012. Nezapomenutelná byla také beat boxová show, kterou předvedl jeden ze členů Jinjo Crew a která doprovázela některá taneční vystoupení. Níže se můžete podívat na vítězné vystoupení z roku 2011 nebo se více o skupině dozvědět na jejich YouTube kanále.



Korejská kulturní noc byla skvělým zážitkem, který dal divákům okusit něco z tradiční i moderní Koreje. Poděkování tak patří Velvyslanectví Korejské republiky v Praze za organizaci a snad se můžeme těšit na podobné akce i v budoucnu.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9