V Ostravě se konají Japonské dny

19:00 | 29.07.2015 kvacm 0
Někteří z vás už o tom možná slyšeli, pro ty, kteří ještě ne, tak v Ostravě právě probíhají Japonské dny věnující se nejen samurajům.
Japonské katany jsou jedním z hlavních lákadel
Japonské katany jsou jedním z hlavních lákadel FOTO: japonskedny.cz
Od 27. června do 26. září probíhají v Ostravě Japonské dny zaměřené na tradici a kulturu této země. Výstava, workshopy a přednášky probíhají na pěti místech.

Minulý měsíc proběhlo několik přednášek v Zoo Ostrava, které se mimo jiné zaměřily na japonské panenky Kokeshi, čajové obřady, origami nebo bojová umění aikido a karate.

V ulicích v první polovině července proběhly další přednášky a ukázky přibližující japonské tradiční účesy, divadelní představení, tance nebo proběhla bubenická show.

Nejdůležitější je ale výstava v Ostravském muzeu, kde od půli července do půli srpna můžete zajít na výstavu přibližující středověké mistry mečů samuraje, jejich meče a výrobu mečů a další historické skvosty země.

V jednotlivé dny pak probíhají workshopy a přednášky. Spoustu z nich už sice neuvidíte, nicméně posledního července se můžete zúčastnit workshopu o úpravách malých stromečků bonsaj a 4. -  6. srpna pak o japonštině a kaligrafii.

Ty, které už proběhly, se věnovaly aushi, origami, yakuze, japonským legendám, anime a dalším.


FOTO: japonskedny.cz

V tělocvičně IPPON GYM, patřící obchodu zaměřující se na bojové sporty IPPON, pak v září proběhnou workshopy bojových sportů karate, aikido, tai chi, ju jitsu, juda a joda.

Nakonec na závěr v Domě kultury města Ostravy 20. září dojde k zahájení Slavnosti bojových umění a 26. září k zakončení celých Japonských dnů v Ostravě.

Spousta toho je již pryč, ale základní nádech stále běží, proto pokud máte zájem, chuť a čas, Ostrava na vás čeká s dárky z Japonska.

Více na japonskedny.cz.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9