V pražském Rudolfinu se rozezněl Koncert česko-korejského přátelství

16:00 | 18.10.2015 Mei 2
V sobotu 3. října proběhl v Dvořákově síni pražského Rudolfina Koncert česko-korejského přátelství. Koncert byl dostupný všem, kteří si zcela zdarma zarezervovali a vyzvedli lístky na korejské ambasádě v Praze.
Koncert česko-korejského přátelství
Koncert česko-korejského přátelství FOTO: AsianStyle
Už v půl šesté bylo před Rudolfinem plno. Všichni byli oblečeni do společenského a těšili se na koncert. Letos bylo spíše více Čechů, než Korejců, jako třeba na Koncertě česko-korejského přátelství před dvěma lety v Obecním domě. V 18:00 už všichni usazeni na svých místech čekali, až vše začne.
 
Spolu s Pražskou filharmonií vystoupil hned na začátku korejský dirigent Chungki Min a předvedli skladbu No Night No Land No Sky od Miroslava Srnky. Poté za doprovodu orchestru následovalo úžasné houslové sólo v podání Eungsoo Kima, který sklidil obrovský potlesk a publiku nadělil ještě krátký přídavek. Diváci si tak mohli vychutnat samotný zvuk jeho houslí a bezchybnou hru tohoto nadaného umělce.
 
Po přestávce zahrál znovu samotný orchestr skladbu Sori od korejského skladatele Younghi Pagh-Paana a poté už začala pěvecká část, ve které se představil korejský tenor Ho-Yoon Chung a česká sopranistka Lucie Silkenová. Ho-Yoon Chung zapěl korejskou píseň Wishing to return od Dong Jin Kima a árii La donna e mobile z opery Rigoletto, jejímž autorem je slavný Giuseppe Verdi. Lucie Silkenová se bravurně poprala s korejskou písní Longing for Gumgang Mountain od Young Seopa Choie a českou árií Měsíčku na nebi hlubokém z opery Antonína Dvořáka, Rusalka.
 
Celý program zakončil úžasný duet obou pěvců, kteří si společně zazpívali píseň O soave fanciulla z opery La Bohème. Autorem tohoto duetu je Giacomo Puccini. Závěrečné vystoupení si právem vysloužilo aplaus ve stoje.
 
Celý koncert se skvěle vydařil. Pokud jste ho letos nestihli, příští rok si ho rozhodně nenechte ujít.


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9