Smrtící melodie: Lavender Town Syndrome [HALLOWEEN]

18:00 | 30.10.2014 Syrinox 11
V čase děsivého Halloweenu se vždy vytahují strašlivé a neuvěřitelné historky. Nastražte uši a doufejte, že ve zdraví přežijete.
. . .
. . . FOTO: en-banana-kagamine.deviantart....
Rodiče svým dětem ne nadarmo říkají, že se z hraní her jednou zblázní. V zemi Vycházejícího slunce jsou však taková slova jako když hrách na zeď hází, koneckonců, co by děti byly bez svých nintend a konzolí?

Pověra o Lavender Town Syndrome, také nazývána jako Lavender Town Tone nebo Lavender Town Suicides, má kořeny v roce 1996, kdy svět poprvé spatřila první Pokémon hra Pokémon Red and Green. Podle mnoha záznamů se v období po vydání hry výrazně zvýšil počet nemocných dětí. Stejně tak se zvedla i vlna sebevražd, přičemž všechny děti byly ve věku od 7 do 12 let.

Různé jazyky pravily, že se sebevraždy a nemoci vyskytovaly vždy poté, co dítě hrající hru dosáhlo úrovně s Lavender Town - to už samo o sobě bylo dosti šokující a děsivé, protože zde vůbec poprvé umřel Pokémon a co si budeme namlouvat, všichni do té doby věřili, že Pokémoni neumírají. Hráči později museli bojovat s kreaturou pojmenovanou jako Duch, která se nedala získat, pouze porazit. A hádejte, kdo to byl? Ano, mrtvý Pokémon.

Zpět k příběhu: Lavender Town, krásné Fialové Město, doprovází melodie nesoucí se ve vysoké frekvenci. Studie prokázala, že natolik vysoké tóny mohou slyšet jedině malé děti a mládež v počátku puberty, protože jejich sluch ještě není zcela vyvinut.

Díky Lavender Town Tone údajně spáchalo sebevraždu na sto až dvě stě dětí a to většinou oběšením nebo skokem z velké výšky, například mostu či budovy. Další stovky pak trpěly nemocemi a krátkými záchvaty jakéhosi šílenství. Ti jedinci, kteří nejednali iracionálně, si stěžovali na silné bolesti hlavy, objevující se po poslechu Lavender Town skladby.

Lavender Town theme skladba zní v každém typu hry jinak a tato masová hysterie byla způsobena právě vydáním první Pokémon hry. Po incidentu vývojáři upravili frekvenci hudby tak, aby jí děti nadále nebyly ovlivňovány. 

V roce 2010 byl celý incident znovu vytáhnut na světlo, když se na internetu objevilo video jež za použití 'speciálního softwaru' analyzovalo zvuk Lavender Town. Zatímco hudba hrála, software ke konci videa vytvořil obrázek Pokémona Unown, to vyvolalo mnoho polemizujících myšlenek zejména z důvodu, že tento druh Pokémona se neobjevuje dřív než v Druhé Generaci: Stříbrná, Zlatá a Krystalová edice. Další poněkud děsivou věcí je, že Unown se překládá jako "LEAVE NOW" tedy "Odejdi". 

Kdo ví, zda si autoři her původně chtěli z někoho šeredně vystřelit nebo je toto opravdu jen děsivý mýtus či ještě strašlivější pravda.

Následující video je podle zdroje originální verzí z Pokémon Green hry. Poslech proto zvažte; zatímco některé nemusí ovlivnit, druzí mohou dostat bolesti a motání hlavy, pocit na zvracení či na omdlení. Dále je také nutno podotknout, že binauralní frekvence mohou vyvolat i silné negativní pocity. 



Existuje i beta verze Lavender Town, jež byla předložena několika dětem na otestování. Vy si ji zde můžete poslechnout také. A pokud máte chuť na něco halloweenského s motivy Lavender Town pověry, dejte šanci Lavender Tone od Yohioloida.

Děsivý Halloween přeji vám všem!


 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9