Beitou - muzeum horkých pramenů

13:00 | 26.10.2018 tichaklarka 1
Muzeum ukazuje dlouhou a bohatou historii horkých pramenů. Budova postavená roku 1913 japonskou koloniální vládou sloužila původně jako veřejné lázně s horkými prameny, v té době největší ve východní Asii.
Budova Beitou muzea horkých pramenů
Budova Beitou muzea horkých pramenů FOTO: taipeitravel.net

Inspirací pro design budovy byly veřejné lázně v Japonsku na hoře Izu. Postupem času a změnami v managementu došlo k chátrání objektu, až nakonec zůstala budova opuštěná. V roce 1994 ji objevila skupinka studentů a učitelů z místní školy a ti sepsali petici pro zachování lázní. V roce 1997 byla petice vyslyšena a Ministr vnitra uznal objekt jako historické místo. Po renovaci byly lázně přeměněny na Muzeum horkých pramenů.




Dům je trochu překvapivě postaven ve viktoriánském stylu. Je rozdělen do dvou částí, v prvním poschodí mohou návštěvníci vidět již nepoužívané veřejné lázně, zařízení a kameny, které se zde používaly a dále prostory ke koupání.

Ve druhém patře je šest různých výstavních ploch, kde jsou ke shlédnutí malby, fotografie, lázeňské příslušenství, novinové výstřižky a další. Dále se v budově nachází místnost s tatami, kde hosté po koupeli odpočívali.



ZDROJ & FOTO: taipeitravel.net, mykafkaesquelife.blogspot.co.uk, travelking.com.tw


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9