V indonéském parku vybudovali tradiční korejskou vesnici pomocí google

13:00 | 03.05.2021 Eunka 0
Stovky kilometrů jihovýchodně od indonéského hlavního města se v provincii Tasikmalaya nachází park Malaya, kde byl vybudován park Jeju a tradiční korejská vesnička.
Tradiční vesnice hanok
Tradiční vesnice hanok FOTO: pixabay.com
Indonéský park Malaya je sice otevřen už od března, ale jeho oficiální otevření proběhne v květnu. Uvnitř parku návštěvníci najdou takzvaný park Jeju a v něm tradiční korejskou hanok vesničku. Nechybí ani zahrádky a Kpop ulička.

Jak je možné, že se v provincii Tasikmalaya, ve venkovském regionu s přibližně 600 000 lidmi, náhle objevil park v korejském stylu? Kdo ho tam vybudoval a podle jakého návrhu? Odpověď vás určitě překvapí.

Překvapivě se pěti kreativním zaměstnancům parku Malaya podařilo postavit park Jeju za tři měsíce na základě obrázků a informací získaných pomocí vyhledávače google. Ani jeden z nich předtím v Koreji nebyl.

"Při budování parku Jeju jsme nemohli využít žádné odborné znalosti ani konzultace od Korejců a dalších odborníků," uvedl správce parku Malaya. "Před slavnostním otevřením, chceme opravit všechny chyby a všem návštěvníkům chceme vyprávět o Jižní Koreji," dodal.

Vedoucí korejského kulturního centra Indonésie Kim Yong-un park nedávno navštívil Malayu jako poradce a byl ohromen snahou o zřízení Jeju parku. Zjistil, že některé dekorace, jako třeba japonské lucerny, nesymbolizují Koreu a slíbil, že pracovníkům parku zašle seznam oprav a také správné obrázky a fotografie, které nahradí ty, které shromáždili online.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9