V Indonésii se zamilovali do korejského tteokbokki

13:00 | 28.08.2019 Eunka 0
Máte rádi korejské tteokbokki? Představte si, že v Indonésii se do tohoto pokrmu úplně zamilovali. Proč? To se dozvíte v článku.
Tteokbokki
Tteokbokki FOTO: Alpha/flickr.com
Korejskou kuchyni milují i cizinci, Čechy a Slováky nevyjímaje. Jistě znáte bibimbap, kimchi nebo bulgogi. V Indonésii si však zamilovali pálivé tteokbokki. Dle zpráv si tato lahůdka získala značnou popularitu mezi členy místní mladé generace.

Korejské potravinářské franšízy v Indonésii, jako jsou Ojju, Omija a Mujigae, prodávají tteokbokki jako jeden ze svých hlavních, charakteristických pokrmů a menší prodejci tteokbokki se objevují po celé zemi.

Toto jídlo navíc začínají prodávat i známé řetězce rychlého občerstvení. V McDonald's představili kuře s příchutí tteokbokki už začátkem jara a Lotteria začne příští měsíc ve 22 obchodech v Indonésii prodávat "cupokki" neboli tteokbokki v šálku.

"Lidé mají rádi sladkou a zároveň ostrou chuť tteokbokki," řekl indonéský šéfkuchař působící v jedné restauraci v Jakartě. "Místní lidé jsou zvyklí na aroma sambal omáčky, která chutná podobně jako korejská omáčka z chilli pasty."

Sambal omáčka se dělá z mletého chilli, cibule, solených mořských plodů, octa, soli a limetové šťávy, a v Indonésii se užívá stejně hojně jako v Koreji nejběžnější příloha, kimchi.

Byla tu jen jedna nevýhoda, nicméně vyřešila se. "Indonéským strávníkům se nezamlouvají rýžové koláčky, které se lepí na zuby, takže jsme změnili recept a vytvořili měkčí koláčky, které vyhovovaly jejich chuti," řekl Moon Jeong Wan, korejský dodavatel rýžových koláčků do franšíz a řetězců v Indonésii.

Lidé v Indonésii ví, co je dobré. A co vy? Nedali byste si tteokbokki? Na našem webu naleznete i recept

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9