V Indonésii se zamilovali do korejského tteokbokki
Máte rádi korejské tteokbokki? Představte si, že v Indonésii se do tohoto pokrmu úplně zamilovali. Proč? To se dozvíte v článku.![Tteokbokki Tteokbokki](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/clanky/2df56/slider_400d7b59ca8d8f75c316e47706bd2912.jpg)
Tteokbokki
FOTO: Alpha/flickr.com
Korejskou kuchyni milují i cizinci, Čechy a Slováky nevyjímaje. Jistě znáte bibimbap, kimchi nebo bulgogi. V Indonésii si však zamilovali pálivé tteokbokki. Dle zpráv si tato lahůdka získala značnou popularitu mezi členy místní mladé generace.
Korejské potravinářské franšízy v Indonésii, jako jsou Ojju, Omija a Mujigae, prodávají tteokbokki jako jeden ze svých hlavních, charakteristických pokrmů a menší prodejci tteokbokki se objevují po celé zemi.
Toto jídlo navíc začínají prodávat i známé řetězce rychlého občerstvení. V McDonald's představili kuře s příchutí tteokbokki už začátkem jara a Lotteria začne příští měsíc ve 22 obchodech v Indonésii prodávat "cupokki" neboli tteokbokki v šálku.
"Lidé mají rádi sladkou a zároveň ostrou chuť tteokbokki," řekl indonéský šéfkuchař působící v jedné restauraci v Jakartě. "Místní lidé jsou zvyklí na aroma sambal omáčky, která chutná podobně jako korejská omáčka z chilli pasty."
Sambal omáčka se dělá z mletého chilli, cibule, solených mořských plodů, octa, soli a limetové šťávy, a v Indonésii se užívá stejně hojně jako v Koreji nejběžnější příloha, kimchi.
Byla tu jen jedna nevýhoda, nicméně vyřešila se. "Indonéským strávníkům se nezamlouvají rýžové koláčky, které se lepí na zuby, takže jsme změnili recept a vytvořili měkčí koláčky, které vyhovovaly jejich chuti," řekl Moon Jeong Wan, korejský dodavatel rýžových koláčků do franšíz a řetězců v Indonésii.
Lidé v Indonésii ví, co je dobré. A co vy? Nedali byste si tteokbokki? Na našem webu naleznete i recept.
Korejské potravinářské franšízy v Indonésii, jako jsou Ojju, Omija a Mujigae, prodávají tteokbokki jako jeden ze svých hlavních, charakteristických pokrmů a menší prodejci tteokbokki se objevují po celé zemi.
Toto jídlo navíc začínají prodávat i známé řetězce rychlého občerstvení. V McDonald's představili kuře s příchutí tteokbokki už začátkem jara a Lotteria začne příští měsíc ve 22 obchodech v Indonésii prodávat "cupokki" neboli tteokbokki v šálku.
"Lidé mají rádi sladkou a zároveň ostrou chuť tteokbokki," řekl indonéský šéfkuchař působící v jedné restauraci v Jakartě. "Místní lidé jsou zvyklí na aroma sambal omáčky, která chutná podobně jako korejská omáčka z chilli pasty."
Sambal omáčka se dělá z mletého chilli, cibule, solených mořských plodů, octa, soli a limetové šťávy, a v Indonésii se užívá stejně hojně jako v Koreji nejběžnější příloha, kimchi.
Byla tu jen jedna nevýhoda, nicméně vyřešila se. "Indonéským strávníkům se nezamlouvají rýžové koláčky, které se lepí na zuby, takže jsme změnili recept a vytvořili měkčí koláčky, které vyhovovaly jejich chuti," řekl Moon Jeong Wan, korejský dodavatel rýžových koláčků do franšíz a řetězců v Indonésii.
Lidé v Indonésii ví, co je dobré. A co vy? Nedali byste si tteokbokki? Na našem webu naleznete i recept.
ZDROJ: koreabizwire.com
Nástěnka
![Uživatel AsianStyle.cz](/view/img/defaultUserAvatar.png)
09:31 |
30.01
jameswick1...
![8BB76E1 8BB76E1](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_dc486_3165.png)
10:39 |
10.01
8BB76E1
![Tyckin Tyckin](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_c5c3a_3311.jpg)
19:53 |
08.06
Tyckin