Korejci se v kinech méně obávají možné nákazy COVID-19

13:00 | 29.09.2020 Xiunka 1
Bojíte se zhlédnout film v kině kvůli možné nákaze? Zveřejněné výsledky nového průzkumu ukázaly překvapivou skutečnost.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pexels.com

Tři hlavní multiplexní řetězce, CGV, Lotte Cinema a Megabox, provedly dne 12. a 13. září společný průzkum, do kterého zapojily 1 746 návštěvníků svých kin. Tento průzkum se zabýval převážně otázkou, zda se návštěvnici cítí být ohrožení v době pandemie v uzavřených prostorách kin.

Osmnáct procent dotazůjícíh, což je 321 lidí, uvedlo, že před zhlédnutím filmu mělo obavy z možné nákazy COVID-19. Poté, co z kin spokojeně odešli, obavy klesly na 8 procent. Někteří z dotazujících uvedli, že preventivní opatření jako nižší počet míst k sezení a kontrola příznaků před vstupem do kin, jim pomohla cítit se podstatně lépe a pohodlněji.

V průzkumu byla také otázka, zda kina splňují požadavky ohledně sociálního distancování. Až 77 procent dotazovaných uvedlo, že ano. V Jižní Koreji nebyly doposud zaznamenány žádné případy nákazy v souvislosti s návštěvou kina.

Filmový průmysl je od února letošního roku tvrdě zasažen pandemii. Počet návštěvníků dosáhl v dubnu úplného minima. Desítky domácích a zahraničních filmů posunuly data premiér.

Byli jste nedávno v kině? Jak jste se tam cítili?

ZDROJ: koreabizwire.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9