Korejci v současné době pijí sami a mnohem více

13:00 | 17.12.2020 Eunka 0
Kvůli pandemii covid-19 narůstá domácí spotřeba alkoholu v Jižní Koreji více, než by se očekávalo. Lidé si zvykli popíjet doma sami.
Soju
Soju FOTO: flickr.com/riNux
S blížícím se koncem roku se očekává, že vzroste počet Jihokorejců, kteří budou pít doma sami, nebo uspořádají malou party v domácnosti, protože pandemie covid-19 zuří dál.

Ministerstvo zemědělství, výživy a venkova a Korea Agro-Fisheries and Food Trade Corp. provedli průzkum, ve kterém 65,7 procent respondentů uvedlo, že jejich návyky v pití se změnily a jsou zcela jiné než před koronavirem.

Zhruba 87,3 procent z nich uvedlo, že pijí doma, a 45,2 procent uvedlo, že po vypuknutí viru začali popíjet sami. Lékařští odborníci však varují, že popíjení alkoholu doma o samotě může vést k nadměrnému pití a zneužívání alkoholu.

"Pokud člověk pije sám, hůře se kontroluje a vzniká vyšší pravděpodobnost závislosti na alkoholu," uvedl profesor Cho Sung-joon z nemocnice Samsung Kangbuk. "Je těžší získat zpětnou vazbu, když pijete sám, což zvyšuje riziko, že se dostanete do různých problémů," dodal.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9