Jsou mladí Korejci závislí na rodičích?

13:00 | 08.09.2020 Eunka 0
Jsou mladí Korejci závislí na rodičích nebo ne? Nedávný průzkum odhalil odpověď na tuto otázku. Pojďme se podívat na výsledky.
Mladí lidé
Mladí lidé FOTO: Shutterstock.com
Převážná většina mladých Jihokorejců, kterým je kolem dvaceti let, není zcela nezávislá na svých rodičích, což odhalila nedávná studie.

Alba Heaven, webová stránka s výpisy práce na částečný úvazek, provedla průzkum mezi 3709 lidmi, kterým je okolo dvaceti let, z nichž 89,2 procent uvedlo, že jsou stále závislí na svých rodičích.

Převážná většina vysokoškolských studentů (96,1 procent) během průzkumu uvedla, že nejsou zcela nezávislí, což překonalo uchazeče o zaměstnání (84,9 procent) a kancelářské pracovníky (66,4 procent). Vysokoškoláci totiž dostávali každý měsíc v průměru 501 000 wonů jako finanční podporu od svých rodičů, což bylo více, než kolik dostávali uchazeči o zaměstnání (385 000 wonů) a administrativní pracovníci (350 000 wonů).

Většina finanční podpory přicházela ve formě příspěvků (50,8 procent), následovala podpora školného (35,3 procent) a nákladů na komunikaci (35,2 procent). Vysokoškoláci (56,7 procent) a uchazeči o zaměstnání (46,4 procent) uvedli, že příspěvky jsou nejčastější formou finanční podpory, kterou dostávali od svých rodičů.

Administrativní pracovníci (42,1 procent) byli naopak podporováni svými rodiči tak, že jim platili pojistné. Pouze 20,1 procent z nich dostávalo finanční příspěvek. Drtivá většina respondentů, kteří byli stále závislí na svých rodičích, však uvedla, že plánuje v blízké budoucnosti úplnou nezávislost. Z důvodu ekonomické nezávislosti se 57,4 procent z nich rozhodlo pro zaměstnání na částečný úvazek.

Dalších 6,3 procent, kteří neměli žádné plány na osamostatnění, uvádělo jako primární důvod závislosti na svých rodičích absolutní nedostatek příjmů (44,8 procent).

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9