Jihokorejci středního věku trpí úzkostí více než senioři

13:00 | 18.11.2020 Eunka 0
Podle nedávné studie trpí Jihokorejci středního věku úzkostí více než senioři. Pojďme se zaměřit na to, proč tomu tak je.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pikist.com
Společnost Samsung Life Insurance Co. nedávno provedla průzkum mezi 1000 lidmi ve věku od 40 do 75 let, včetně 800 pacientů trpících chronickými chorobami, který ukázal, že lidé ve věku 40 až 50 let byli vystaveni chronické úzkosti dvakrát častěji než ti ve věku nad 60 let.

Značný počet respondentů ve věku 40 let (21,9 procent) a 50 let (19,5 procent) pociťoval úzkost téměř neustále, zatímco pouze 10,8 procent respondentů ve věku nad 70 let uvedlo, že se cítí obdobně. Pouze 13,5 procent čtyřicátníků úzkost nezažilo. 

Pětina respondentů ve středním a vyšším věku uvedla, že jejich zdroj úzkosti pramenil z nejisté budoucnosti a strachu o život, zatímco 19,2 procent mělo obavy z pandemie koronaviru. Respondenti ve věku 40 až 50 let se také obávali ztráty zaměstnání a vyhazovu z práce. Respondenti starší 60 let, z nichž většina již dosáhla důchodu, zvolili jako další zdroj úzkosti sociálně-ekonomickou nestabilitu v zemi. 

Pacienti trpící chronickými chorobami pociťovali úzkost o něco častěji (18,8 procent) než ti, kteří nebyli nemocní (15,5 procent). Respondenti trpící chronickými nemocemi byli rozděleni do dvou skupin na základě vnímání života po diagnostikování onemocnění. Ti, kteří věřili, že se kvalita jejich života zhoršila poté, co jim byla diagnostikována chronická nemoc, trávili většinu času kouřením, pitím, sledováním televize nebo hraním her na mobilu. Ti, kteří věřili, že se kvalita jejich života zlepšila po stanovení diagnózy, trávili čas meditací nebo rozhovorem s přáteli a členy rodiny.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9