Kde v Asii najdete muzea plyšových medvědů?

13:00 | 24.04.2020 abhorsenka 1
Víte za kolik se vydražil slavný plyšový medvěd? Jak se jmenuje medvídek cestovatel? Pokud vás to zajímá, stačí vstoupit. 
Plyšoví medvědi
Plyšoví medvědi FOTO: shutterstock.com
Historie medvědích muzeí po celém světě započala v roce roku 1984 v Hampshiru v Anglii, kde jej založila Judy Sparrow. Muzea plyšových medvědů pak začala vznikat po celém světě, ale bezkonkurenčně nejvíc jich najdete právě v Asii.

TeddyVille Museum, Georgetown, Penang, Malaysie

Muzeum otevřené v roce 2016. Muzeum se zaměřuje především na historii přímo Penangu, kterou ukazuje skrze plyšové hračky na 9000 metrech čtverečních. Najdete zde i miniaturní medvídky, kteří ukazují zajímavá místa Penangu.

Jeju Teddy Bear Museum, Seogwipo, Jeju Island, Jižní Korea

9900 ㎡ má muzeum na korejském ostrově Jeju, otevřené v roce 2001. Mezi jeho nejvzácnější exponáty patří medvěd Louis Vuitton. Najdete zde i scény z dějin a medvědí karikatury slavných umělců.

Izu Teddy Bear Museum, Ito, Shizuoka, Japonsko

Nejstarší z asijských muzeí je to v japonském Izu v prefektuře Shizuoka. Otevřené je od roku 1995 a jeho velká sbírka medvědů z celého světa přitahuje turisty stále. Provede vás historií a kulturou plyšových medvědů a pyšní se také slavným medvídkem z roku 1904, který byl vydražen za 18 milionů jenů. Unikátem je pak sbírka medvědů ze slavného filmového studia Ghibli.

Nasu Teddy Bear Museum, Japonsko

Menším bratříčkem je malebné muzeum v Nasu, prefektuře Tochigi. V jeho expozicích najdete příběh slavného medvěda cestovatele Edwarda.

Teddy Bear Museum Pattaya, Thajsko

Thajské muzeum na pláži je navrženo jako dračí loď. Je prvním a zatím jediným muzeem v jihovýchodní Asii, jeho plocha je 2500 metrů čtverečních. Nápaditě je rozděleno do 12 zón určených především pro skvělé focení a zábavu. 



Pokud zrovna nemáte chuť jezdit za plyšáky do Asie, tak obchod a muzeum opravených plyšových medvědů najdete i v Praze. Jmenuje se medvědárium

ZDROJ: teddybearmuseumpattaya.com,  japandeluxetours.com/,  terms.naver.com/,  teddyvillemuseum.com/, teddynet.co.jp

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9