Eigasai 2017- tradiční kultura zahájena rapem

12:14 | 17.02.2017 Zita 0
Ačkoliv pořadatelé avizovali již dlouho dopředu, že Eigasai 2017 bude zaměřen převážně na humor a nabídne i bohatý doprovodný program, takovýto start čekal pravděpodobně jen málokdo. Jaké tedy bylo jeho zahájení a na co se můžeme ještě těšit?
Tématikou letošního ročníku se stal humor
Tématikou letošního ročníku se stal humor FOTO: eigasai.cz
Ve čtvrtek byl v pražském kině Lucerna zahájen jubilejní 10. ročník japonské kultury a filmu, který je mezi účastníky známý především jako Eigasai. Zatímco zbytek večera se nesl v již tradičním duchu, začátek mnohé návštěvníky evidentně překvapil. Místo očekávaného ministra kultury Daniela Hermana se totiž nejprve dostavili 2 rapeři, kteří následně obohatili atmosféru svými hudebními schopnostmi, což vyvolalo především úsměv, v některých případech i mírný šok.

Ovšem, jak již titul "Jak se smějí Japonci" naznačuje, právě úsměv se stal letos jádrem celého festivalu. O tom, že pokus pobavit Lucernu nebyl marnou snahou, přesvědčili diváci pořadatele hned chvíli poté. Svůj podíl na tom jistě má i zahajující snímek označený názvem Půjčovna koček pocházející z dílny slavné filmové režisérky Ogigami Naoko, z jejíž tvorby jste při předešlých ročnících měli možnost zhlédnout snímky, jako jsou Brýle, Záchod či Jídelna u racka.


Kočičí samuraj

Mimo to však Eigasai nabídne dalších deset filmů rozdílných žánrů i témat. Milovníky hororu potěší snímek Příčesky (Ekusute), milovníci komedií si zase přijdou na své při sledování Kočičího samuraje. Neopomenutelnou zábavu pro celou rodinu pak přinaší úsměvný snímek Kulatý stůl- Kokko a fantazie jednoho léta, který máte šanci zhlédnout v sobotu 18.2.

Filmový maraton bude zakončen hodinu a půl trvajícím snímkem Chlapi to maj težký: Tora pod deštníkem, který se svojí úsměvností může rovnat dokonce českému Švejkovi. Nezbývá než dodat, že celou akci ještě zpestří bohatý doprovodný program.

Přejeme příjemnou zábavu!

FOTO & ZDROJ: eigasai.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9