Tets Ohnari chystá výstavu v Českém Krumlově i v dalších městech!

08:00 | 02.02.2020 Zita 0
Díla japonského sochaře, Tetse Ohnariho, jste mohli vidět třeba již v rámci Signal festivalu či v pražské Invalidovně. Nyní chystá další výstavu v Českém Krumlově a Jablonci nad Nisou, chybět však nebude ani v Japonsku. Zjistěte víc!
Tets Ohnari se psem
Tets Ohnari se psem FOTO: Tets Ohnari studio
Na kontě má řadu výstav v nejrůznějších zemích Evropy, japonská televize o něm natočila snímek a jeho jméno se objevilo v nadpise již nejednoho článku, i přesto však zůstává nadále skromný. Stovky turistů i místních denně prochází okolo jeho děl či nápadů, které zanechal na mnoha místech Evropy, chybí u nich ale jak titulek, tak i jméno autora. Třeba následující "vole love", které můžete najít na zdi v Českém Krumlově, zde zanechal jako pouhou připomínku svého pobytu v roce 2014. 



Do Krumlova se Tets Ohnari vrátí znovu letos, aby tam 9. dubna zahájil svou sólo výstavu v Egon Schiele Art Centrum. Výstava potrvá až do 31. ledna 2021 a stane se pojítkem mezi tvorbou Tetse Ohnariho a Egona Schieleho. Ohnari k tématu výstavy uvedl: "Ačkoliv je naše tvorba v mnohém odlišná, oba dva jsme při pobytu v Krumlově chodili okolo stejných domů a koukali na stejný měsíc. To do jisté míry ovlivnilo naši tvorbu, čehož bude nadcházející výstava důkazem."

Tets Ohnari nejčastěji pracuje se sklem, kamenem a dřevem, což se projevilo i v této výstavě, ve které bude hlavním materiálem opět sklo, tentokrát však ladně spojené s mosazí. Výsledkem by měla být instalace zmenšenin domečků dle reálné topografie Krumlova zavěšená na obřím kole znázorňujícím Měsíc. Vzhledem k velké časové náročnosti projektu na instalaci umělec pracuje již několik měsíců.


Tets Ohnari v Českém Krumlově, záběr z roku 2019

Další plánovanou aktivitu na české umělecké scéně představuje účast na Mezinárodním trienále skla a bižuterie v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Ohnari však nemešká ani s výstavami v zahraničí- po loňské výstavě v Brody House v Budapešti se v létě vrátí do Japonska, kde se od září uskuteční jeho výstava v TEZUKAYAMA GALLERY

Pokud byste se o práci Tetse Ohnariho chtěli dozvědět více, můžete navštívit jeho webové stránky či Instagram.


Ukázka z připravované výstavy

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9