Filmasia 2019 - Sammo Hung a další v českých kinech

11:00 | 06.11.2019 Zita 1
Již od roku 2005 přináší filmový festival Filmasia do českých kin ty největší kousky asijské kinematografie. Jaké je letošní téma festivalu a které snímky zazáří? To a další praktické info přehledně na jednom místě.
Zóna smrti: Čas odplaty
Zóna smrti: Čas odplaty FOTO: Filmasia.cz
Milovníci akčních filmů a bojového umění, otevírejte diáře! Blíží se další z ročníků filmového festivalu Filmasia, který od 5. do 8.12. naplní dvě pražská kina tou nejvytříbenější akcí. Slavnostní zahájení odstartuje ve čtvrtek 5.12. od 19 hodin v Lucerně ikona hongkongského akčního filmu, Sammo Hung, na něhož se můžete těšit ve filmu Můj strážný senior.

Oslava hongkongského bojového umění a práce kaskadérů však bude pokračovat i v pátek, kdy se festival přesune do kina Ponrepo. Těšit se můžete hned na dva filmy - Tenkrát v Číně a 212: Bláznivý Wiro. Zatímco první film spadá do sekce Kmotři akce, která se zaměří na hongkongský akční film a jeho neočekávatelné kaskadérské kousky, snímek druhý je již součástí sekce Učedníci, v níž se představí tři lokální variace filmů o bojových uměních. 



Zbylé dva filmy ze skupiny Učedníci, Parchanti a Furie, se v sobotu na plátně octnou společně s filmem Zóna smrti: Čas odplaty a pásmem krátkých abstraktních a experimentálních animací s názvem Relentless Melt: Hongkongské abstrakce. Budete-li mít tedy čas a chuť, můžete se nechat na vlně těchto akčních filmů unášet od tří hodin odpoledne až do jedenácti večer.

Poslední den festivalu zavítáme s kamerou Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelky až do Japonska roku 1963 a festival zakončí Projekt A, v němž se objeví legendární trojice Jackie Chan, Sammo Hung a Yuen Biao. Mimo to je na neděli naplánován též doprovodný program, který letos sestává z besedy a hodinového povídání o tom, jaké je to býti kaskadér.

Podrobnější informace k filmům naleznete na webových stránkách Filmasia

Příjemnou zábavu!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9