Charlotte Cho - Tajemství krásy Korejek [recenze]

12:47 | 05.10.2019 Zita 0
Je krásná pokožka spíše výsledkem genetiky nebo vlastního úsilí? Co je to vlastně korejská péče o pleť v 10 krocích? Jak to probíhá v korejských lázních? Odpovědi jsme hledali v knížní novince Tajemství krásy Korejek. Našli jsme?
Jaké tajemství kniha skrývá?
Jaké tajemství kniha skrývá? FOTO: Zita
I když toho na téma péče o pleť bylo napsáno již hodně, na trhu se nepřestávají objevovat stále nové a nové tituly. Proč? Protože ačkoliv pleťové masky začaly být například v Koreji populární až okolo roku 2005, k dnešnímu dni jich je víc než 800 druhů. Již tato informace může posloužit jako dobrý ukazatel rychlosti, s níž se kosmetický průmysl a celkově přístup k naší pleti vyvíjí. Knihy snažící se změny zachytit a popsat tak též nabývají na počtu- v posledních dnech vyšla v českém překladu knížka zahraniční autorky Charlotte Cho s názvem Tajemství krásy Korejek. Jak se líbila?

Hned na úvod by asi bylo dobré zmínit, že nejsem žádným velkým nadšencem do kosmetiky, takže pojmy jako emulze, dvojí čištění či oxybenzon rozhodně nepatří do mého každodenního slovníku. Po otevření knížky mě tak na první pohled zaujaly dvě věci- vysvětlení všech pojmů, na které jen můžete narazit, a absence fotografií, které jsou nahrazeny ilustracemi. V momentě, kdy jsem se pak začetla do prvních řádků, mi bylo hned jasné, že ať už kniha bude o čemkoliv, tak je velmi čtivě napsaná, takže bych hned začátkem ráda ocenila schnopnosti jak autorky, tak i překladatelky Anny Štorkánové.

Knížka je rozdělena do 11 kapitol, ale dala by se taktéž rozdělit na takové tři větší celky. V tom prvním autorka mluví přímo o sobě, o svém dětství v Kalifornii a svých korejských rodičích. Následně se ve vyprávění posouvá k událostem, díky nimž začala pracovat v Koreji, a uvádí, jaký vliv na ní měla změna prostředí. Kulturní šok a především pak nové poznatky v oblasti péče o pleť autorka rozebírá v části další, ve které se čtenář dozví, jak provádět dvojí čištění pleti, k čemu je dobrý peeling, čím a jak pokožku hydratovat a spoustu dalších praktických tipů, díky nimž se může rozzářit i Vaše pokožka. Ačkoliv nechybí ani vysvětlení účinků jednotlivých kosmetických produktů po biologické a chemické stránce, knížka zůstává po celou dobu srozumitelná i pro čtenáře, jehož znalosti na poli kosmetiky nejsou zrovna na výši.

Knížku bych tedy určitě doporučila nejen pro začátečníky, ale i pro ty, kteří už nějaký přehled mají. Nejen, že se dozvíte, jak o svou pleť krok za krokem pečovat, nechybí ani různé tipy a triky načerpané přímo v Koreji. Na závěr autorka doporučuje své vlastní oblíbené produkty a hodit se může též poslední kapitola, ve které najdete tipy, kde se v Koreji řádně najíst, napít, zkrášlit, projít či nakoupit. Za mě se tedy jedná o knížku zajímavou a dobře čitelnou + jasnou volbu pro začátečníky, kteří nechtějí minout...

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9