Soutěž o lístky na výstavu The Reunion of Poetry and Philosophy

23:28 | 12.02.2018 Zita 0
Zapojte se do soutěže o lístky na výstavu The Reunion of Poetry and Philosophy v Domě U Kamenného zvonu a objevte tak současnou čínskou uměleckou tvorbu.
Výstava představí dva současné čínské umělce
Výstava představí dva současné čínské umělce FOTO: ghmp.cz
„Mladého Zhang Xiaoganga dříve fascinoval El Greco a Oskar Kokoschka. Umělec strávil dlouhou dobu ponořen v lyrice a expresionistické podněty proplétal se snovou poezií,“ uvedl kurátor výstavy Lü Peng.  „Naopak Wang Guangyi se ve všech svých dílech věnoval stavbě modelu založeném na politické teologii, vzdával holdracionalitě a klidné vyrovnanosti,“ dodal.

Ačkoliv se představa Prahy ovlivňující současnou čínskou uměleckou scénu zdá být poněkud vzdálená, právě probíhající výstava The Reunion of Poetry and Philosophy nabídne návštěvníkům mimo jiné i její doslova hmatatelné přiblížení. Diváci mohou výsledek posoudit V Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí až do 13. 5. 2018.

Mimo pondělí je akce otevřena každý den a to od 10 do 20 hodin. Za zvážení stojí i některá z nabízených komentovaných prohlídek, jejímž cílem je zasadit celou výstavu do přehledného kontextu posledních dekád čínské tvorby. Pro ještě lepší představu jsou k dispozici i fotografie Xia Quana dokumentující atmosféru přelomových osmdesátých let, kdy se rodila nezávislá čínská kultura.

Pokud uvažujete o tom, že se na tuto událost vypravíte, nenechte si ujít možnost ušetřit si vstupné ve výši 120 Kč na osobu (a 60 Kč pro studenty) a zasoutěžte si s námi o lístky. Sdílejte na FB naši stránku a podívejte se v neděli 25.2., zda jste byli úspěšní. 

Více informací zde.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9