Seznamte se s KakaoFriends

13:00 | 01.02.2018 MinYeon 2
Těchto osm postaviček si oblíbila snad celá Korea! Přečtěte si něco víc o Kakao Friends a jejich vzájemných vztazích.
KakaoFriends
KakaoFriends FOTO: facebook.com/kakaofriends
Pokud se delší dobu zajímáte o Koreu, případně máte nějaké korejské kamarády, určitě vám neunikla existence KakaoTalk - korejské chatovací aplikace. Roztomilá skupinka KakaoFriends vznikla z velké části v druhé polovině roku 2012 a dostala za úkol tuto aplikaci zpopularizovat. Mise byla nepochybně splněna, protože KakaoTalk nyní využívá až 93 % korejské populace a s motivy KakaoFriends už můžete sehnat snad úplně vše - od pouzdra na mobil, přes plyšáky, bačkory, až po kosmetiku či potřeby do domácnosti. Co jsou ale KakaoFriends vlastně zač?

Partičku bychom mohli rozdělit do tří skupinek: Muzi Series (Muzi, Con, Apeach a Jay-G), Frodo Series (Frodo, Neo a Tube) a Ryan Series (Ryan). Jejich autorem je ilustrátor Kwon Soon Ho, aka HOZO.

 

Muzi

Zvědavý vtipálek Muzi je vlastně ředkev převlečená za králíka. Bez svého králičího převleku bývá velmi rozpačitý. K jeho vzniku tvůrce inspirovaly oficiální barvy KakaoTalk - žlutá a hnědá.

 

 Con

Maličký krokodýl plný tajemství. To on vypěstoval onu ředkev a stvořil Muziho! Nyní by se rád zaměřil na broskev, a tak hledá Apeach. Jeho jméno vzniklo kombinací slov "krokodýl" (z anglického crocodile) a "maličký" (z korejského kongal).

 

Apeach

Pubertální rozpustilá broskev, která dřív jedná, než myslí. Ze svého stromu utekla poté, co zjistila, že se díky genetické mutaci stala jednodomou. Mimochodem, je fascinována svým vlastním pozadím.

 

Jay-G

Tajný agent z nitra země, kterému se neustále stýská po jeho domovině. Má za úkol sehnat králičí ledvinu, a proto neúnavně pronásleduje Muzi. Je oddaný své misi a snaží se za každých okolností zachovat chladnou hlavu. Ve skutečnosti je ale dost pošetilý a ačkoliv na to nevypadá, je to dost citlivka. Své jméno si vybral podle svého oblíbeného rappera Jay-Z.
 

Frodo

Frodo sice pochází z bohaté rodiny, ale je to kříženec. Mívá proto často komplexy kvůli svému původu. Většinou nosí červený obojek nebo kravatu a randí s kočkou Neo.

 

Neo

Vždy upravená a do sebe zahleděná kočka Neo miluje nakupování a je ve svém okolí považována za fashionistu. Občas se chová povýšeně, ale skrývá obrovské tajemství. Nosí totiž paruku!

 

Tube

​Bázlivá a naivní kachna, která se pod vlivem extrémního strachu či vzteku mění v běsnící zelené monstrum. Má komplex ze svých maličkých nožiček, a tak nosí velké nandavací kachní ploutve. Je vzdáleným příbuzným ošklivého káčátka.

 

Ryan

Lev, kterému chybí hříva. Ryan byl následníkem trůnu na jednom z afrických ostrovů, ale jeho touho po svobodě ho přiměla utéct. Jeho mohutné tělo a chladný výraz jsou jen maskou. Ve skutečnosti je velmi jemný a citlivý a všichni si váží jeho dobrých rad. Mimochodem, krátký ocas má proto, aby ho za něj nikdo nemohl tahat.

Tak schválně, kdo je vaším favoritem?

ZDROJ: kakaofriends, wikipedia
FOTO: kakaofriends.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9