​KakaoTalk aneb Nejoblíbenější aplikace pro všechny

13:00 | 23.10.2019 choi1taehee 0
Jihokorejci narozdíl od zbytku světa neužívají ke komunikaci Messenger, ale mají vlastní chatovací aplikaci, KakaoTalk. Tato aplikace je populární po celé zemi, nicméně se zdá, že dospívající Korejci preferují jinou aplikaci. Jakou?
KakaoTalk
KakaoTalk FOTO: pexels.com
Jihokorejci ve všech věkových skupinách vybrali jako svou oblíbenou aplikaci KakaoTalk, s výjimkou těch dospívajících, kteří si vybrali YouTube jako svou preferovanou aplikaci.

Consumer Insight, jihokorejská výzkumná instituce, provedla průzkum, kterého se účastnilo 3 228 lidí, kteří používají chytré telefony. V nich si více než 50% ve všech věkových skupinách nad 20 let vybralo KakaoTalk jako svou oblíbenou aplikaci.

Ti v pubertě však byli jedinou věkovou skupinou, která si jako preferovanou aplikaci vybrala YouTube (38%) oproti KakaoTalku (24%).

Zatímco jiné věkové skupiny uvádějí, že používají KakaoTalk téměř každý den, dospívající uvedli, že používají YouTube častěji (82%), následuje Naver (79%). KakaoTalk se umístil na třetím místě na 74%.

Zatímco KakaoTalk dominoval v sektoru komunikací mezi všemi věkovými skupinami staršími 20 let a získával preferenční úroveň více než 80% v každé věkové skupině, pouze 54 % teenagerů si vybralo KakaoTalk jako svou nejpoužívanější sociální síť.

"KakaoTalk si udržuje dominantní přítomnost ve všech věkových skupinách s výjimkou teenagerů," řekla Park Gyeong-hee, vedoucí oddělení ve společnosti Consumer Insight.

Znáte aplikaci KakaoTalk? Jaké je vaše oblíbená aplikace?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9