Problém tří těles - první čínské sci-fi v českých knihkupectvích

15:00 | 01.08.2017 abhorsenka 0
Máte rádi literární žánr science fiction? Chtěli jste si vždy přečíst o mimozemšťanech v asijských kulisách? Teď máte v českém překladu konečně možnost. 
Problém tří těles
Problém tří těles FOTO: kavarna.hostbrno.cz
Nakladatelství Host připravilo milovníkům asijské literatury velice potěšující lahůdku. První díl sci-fi trilogie od čínského autora Liou Cch'-sin (Liu Cixin) je první novodobou knihou z asijského fantastického žánru na českém trhu. Problém tří těles je o to zajímavější, že získal v roce 2015 prestižní cenu Hugo i nominaci na Nebulu, autorská práva celé trilogie byla prodána do téměř čtyřiceti zemí světa a na letošní rok se chystá i filmová adaptace, do které režisér Fanfan Zhang obsadil Shaofeng Fenga a Jingchu Zhang.

Kniha v duchu hard sci-fi se odehrává převážně v současnosti, kde vypráví o následcích třicet let utajovaného vojenského projektu pokusů o kontakt s mimozemskými civilizacemi. Druhá linie nám pak pohledem do minulosti zprostředkovává samotný kontakt lidí a mimozemšťanů. Podíváme se ovšem i do virtuální reality – hry s názvem Tři tělesa.

Jak moc se stala v Asii trilogie Vzpomínky na Zemi kultem, si můžete přečíst v článku od nakladatelství. A přímo na stránkách nakladatelství Host si můžete knihu i objednat. Druhý díl plánuje Host vydat na podzim letošního roku a na zakončení celé série si budou čtenáři muset počkat až do léta 2018.

Liou Cch'-sin je hlavní osobností nové generace čínských sci-fi autorů a na kontě má kromě zmíněné ceny Hugo (třetí díl trilogie je nominován v letošním roce) i devět čínských žánrových cen Galaxy a snad jsou jeho knihy prvním předvojem příchodu kvalitní asijské fantastické literatury na světový potažmo český trh. 


ZDROJ: en.wikipedia.org, nakladatelstvi.hostbrno.cz, 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9