Korejská restaurace U Kavalíra

19:04 | 22.09.2013 tombac 21
Navštívili jsme pražskou korejskou restauraci, ve které se bude odehrávat K-food & K-pop Party.
Patro se zimní zahrádkou.
Patro se zimní zahrádkou. FOTO: restauraceukavalira.cz
V sobotu, 5. října bude významný den pro milovníky korejského jídla a hudby. AsianStyle a korejská restaurace U Kavalíra (Jaselská 266/10, Praha 6) pořádá K-food & K-pop Party (facebookový event). V rámci all you can eat (tj. “sněz, co můžeš”) bude na výběr z více než 10 chutných jídel a zábavu mimo jiné obstará korejské karaoke. Vše za velice pěkných 250 Kč. Bavit se a hodovat budete moct od 18:00 do brzkých ranních hodin. Abychom vás mohli ještě více navnadit, vydal se tento týden náš redaktor do restaurace dvakrát na neohlášenou přepadovku.



Korejská restaurace U Kavalíra se nachází v Jaselské ulici, kousek pěšky od stanice metra Hradčanská. Minulý rok se sem přestěhovala z pražských Vinohrad, kde byla v Balbínově ulici nad stanicí metra Muzeum dlouhá léta fanouškům asijské kuchyně známá jako Tokyo. Jelikož bydlím nedaleko Vinohrad, několikrát jsem původní podnik navštívil a ochutnal od korejského bulgogi, japonského sushi, až po výhodná korejsko-japonská polední meníčka za 250 Kč, jež nadále restaurace nabízí mezi 12:00 a 15:00 i na novější adrese. Menu sestává obvykle z polévky, sushi a hlavního jídla. Během druhé návštěvy jsem měl menu obsahující rybí polévku s mořskými plody, 6 ks maki sushi a bulgogi (marinované a grilované hovězí maso se sójovou omáčkou a pórkem). Nechyběla ani obligátní mistička s kimči. Polévka byla poctivá, plná rozličných plodů moře, bulgogi krásně šťavnaté. Pěkně jsem se najedl. Polední meníčka zkrátka nabízejí výhodný poměr mezi cenou a množstvím dobrého jídla. Jedno meníčko navíc každý den vyjde na velice slušných 200 Kč.



Restaurace se chlubí zkušenými korejskými kuchaři za grilem či plotnou. Při první návštěvě jsem se to rozhodl otestovat korejským jídlem z hlavní nabídky. V jídelním lístku najdeme všemožné speciality ze studené a teplé korejské a japonské kuchyně. Nechybí grilované vepřové žebírko kalbi, korejská specialita z efektně aranžované směsi z rýže, hub, zeleniny a vaječného volského oka – bibimbap, ani různé sushi sety, polévky a nudlové pokrmy. Kdo bude chtít udělat za mnohdy lehce pikantním jídlem sladkou tečku, nabízí se mu třeba oblíbená zmrzlina ze zeleného čaje. Nejprve jsem se rozehřál silnou polévkou s kousky hub a následně jsem se zchladil pomocí bibimkuksu, což jsou studené korejské tenké nudle s pálivou omáčkou a kousky zeleniny a hovězího masa. Nutno dodat, že pokrm byl pálivý akorát a stejně jako později při druhé návštěvě mi chutnal. Během obou návštěv dobrý dojem z jídla podpořili dva příjemní asijští číšnici, kteří mě na nic nenechali dlouho čekat a byla s nimi fajn komunikace. V korejských podnicích jsem už zažil od obsluhy nevšímavost a aroganci, což návštěvu podniku pokaždé spolehlivě zkazilo. To se restaurace U Kavalíra naštěstí netýká a dostala ode mě v této disciplíně jedničku.



Dobrý dojem jsem měl také z interiéru restaurace. Podnik se nachází v suterénu, takže nejprve sejdete dolů po schodech, přičemž u vchodu z ulice můžete předtím zalistovat v nabídce jídel, otevřete masivní dřevěné dveře a vlevo i vpravo můžete dojít před velký bar, kde je srdce restaurace. Na levé straně od vstupu je ještě sushi bar, kde se může host podívat, jak mu korejský nebo český sushi mistr připravuje jeho sushi. Jako většinový prvek při vybavování interiéru byla použita kombinace tmavého a světlého dřeva. Naproti baru je klavír. Když se posadíte na stranu, máte výhled na stylové dřevěné patro se zimní zahrádkou (viz hlavní fotka), kde je 8 stolů pro zhruba 30 osob a jde se tam po schodech přímo vedle hlavního baru. Patro vypadá velmi hezky a při K-food & K-pop Party z něj bude určitě hit. Doufejme, že nápor návštěvníků party v klidu ustojí. V restauraci najdeme celkem sedm stolů pro 4 osoby, pět stolů pro 2 osoby, 4 stoly pro 8-10 osob a stůl v uzavřeném salónku pro 10-12 osob. Soukromé salónky jsou dva a v jednom si lze procvičit korejské písničky u populárního karaoke. Komu nepůjdou na mobilu datové přenosy, má možnost využít bezplatnou WIFI síť.

Podtrženo, sečteno: Restaurace se jeví po všech stránkách fajn a party si v ní určitě pořádně užijeme. Jen si musíme ještě dva týdny počkat.
 

FOTO: restauraceukavalira.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9