Sakura′s Brno - Running sushi [Recenze]

13:00 | 12.05.2019 Eunka 0
Není to dlouho, co v Brně otevřeli další restauraci s running sushi. Tomuto lákadlu nešlo odolat, tudíž jsme dobroty všeho druhu ochutnali a přinášíme recenzi.
Sakura′s Brno
Sakura′s Brno FOTO: Eunka/asianstyle.cz
Tento podnik plný lahůdek naleznete v Brně poměrně snadno. Nachází se v Galerii Vaňkovka, v prvním patře, hned vedle Starbucks. Otevřeno je každý den a v určitých hodinách bývají slevy, ale to je třeba sledovat, neboť se mohou měnit. Kromě dobrot, které jezdí na pásu, si můžete objednat i nápoje. Výběr je vcelku velký. My jsme sem vyrazily s kamarádkou, a ač budu teď lehce předbíhat, nelitovaly jsme.

Když dorazíte, obsluha vám vyhledá volný stůl, zeptá se kolik vás bude a přinese vám nějaké omáčky, wasabi a nápojový lístek. Pak už můžete směle vybírat, co si z bohaté nabídky, která vám projíždí před očima, vyberete. Kromě sushi, byly v nabídce také teplé pokrmy, ovoce, saláty a dezerty.

 

Před návštěvou jsem se na internetu poučila, že je nejlepší začít se studenými pokrmy, pak zkusit teplé a nakonec ovoce a sladkosti. Tak jsem se toho snažila držet. Měla jsem trochu obavy, zda utíkající lahůdky nebudou pálit, ale až na jeden poněkud zvláštní salát, nic nepálilo. 

Sushi bylo vynikající, opravdu lahodné a pěkné na pohled. Člověk přece jen jí i očima a já musím přiznat, že mě uchvátily i krásné barevné mističky a talířky, na kterých byly jednotlivé porce servírovány. Z teplých pokrmů jsem ochutnala vepřové maso v záplavě cibule, krevety v omáčce se zeleninou, které mě však lehce zklamaly, ale to bude tím, že mi mořské potvory, vyjma ryb, moc nejedou, a pak výborné kuřecí masíčko na špejli. To byla vážně delikatesa! Dobroučké byly též závitky

 

Odolat sladkému je pro mě docela dřina, tak jsem zajásala, když jsem uviděla několik sličných zákusků, slaďoučké ovoce (žlutý meloun, ananas, liči, mandarinky) a také jemný dezert, jenž připomínal pudink. Asi nejvíc mě nadchly smažené sezamové koule plněné sladkými fazolemi. Také zákusek připomínající cheesecake byl výborný a navíc ledový jako zmrzlinka. 

Byla jsem v podobném podniku poprvé, takže je logické, že jsem byla vyjevená a nadšená jako Alenka v říši divů, nicméně s určitostí vím, že se do Sakura's vrátím. Pořád ještě cítím na jazyku chuť lososa, kaviáru, liči, zázvoru, sladkých fazolí a vím, že příště chci ochutnat to, co se už do žaludku nevešlo. 

Sakura's running sushi vám tedy mohu jen doporučit. Obsluha je příjemná, prostředí jednoduché, ale čisté a ceny přijatelné. Pokud máte cestu do Brna, neváhejte. Různé novinky můžete sledovat na facebooku řetězce. Nebo na webových stránkách, kde však Brno zatím není doplněno. 

FOTO: Eunka/asianstyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9