Lovení krevet v centru Taipei – relaxace po práci

19:00 | 13.07.2013 Mei 5
V taiwanských městech není mnoho míst pro rybaření a tak Taiwanci přišli s alternativou. Ve městech loví krevety v krytých bazénech.
Bazén s krevetami na Taiwanu
Bazén s krevetami na Taiwanu FOTO: Zdeňka Dubová (Info-Dráček)
Rybaření v hlavním městě Taiwanu, v Taipei, není jednoduchá věc. Ve městě existuje opravdu málo míst, kde by se dalo rybařit a pokud ano, většinou nejsou příliš čistá. Pokud chcete najít dobrá místa pro rybaření, musíte se vydat do hor nebo k moři. Ale to je vše nejméně 1 hodinu jízdy taxíkem z centra města. Rybaření je ale i přesto pro obyvatele Taiwanu velmi oblíbenou zábavou a relaxací po práci. Obyvatelé měst proto přišli na nápad, jak si rybaření užít a jak dostat ryby i do velkých měst, tedy v tomto případě jde spíše o krevety.
 
Slyšeli jste už o „Shrimp Clubs“? Tyto kluby nabízejí zajímavé rybářské zkušenosti. Kluby se skládají z krytých bazénů, které jsou domovem mnoha krevet. Pokud do takového klubu přijdete, dostanete tyč, podnos s plátky kuřecích jater a malé sušené krevety. Lov krevet pak může začít. Jídlo si pak můžete sami uvařit.

 
 
V krevetových klubech platíte na hodinu, takže je na vás, kolik toho chytíte. Buď můžete jít domů s jednou krevetou, nebo rovnou s celým kbelíkem. Pokaždé, když chytíte krevetu, hodíte ji do připravené sítě. Hodina chytání krevet stojí většinou v přepočtu kolem 120 – 220 korun. Průměrná délka pobytu je asi 2 hodiny. Mnohé z bazénů zůstávají otevřené i 24 hodin denně.
 
„Ceny jsou levné a pracovníci bazénů vám půjčí i vybavení, i když odborníci si nosí své vlastní,“ poznamenal zákazník z krevetového bazénu v Taipei, Chen Hsiao Tang.
 
Jeden webový seznam zahrnuje dokonce asi 70 komerčních lovných bazénů v hlavním městě. To je 40% nárůst od počtu bazénů před 3 lety. Takže lov krevet je na Taiwanu čím dál tím populárnější.
 
Chytání krevet není tak jednoduché, jak vypadá. Thajské krevety, kterých je na Taiwnau hodně, často bojují a pokud boj vyhrají, padají zpět na dno bazénu.


 
Rybaření nebo krevetaření, říkejte si tomu, jak chcete, je určitě zajímavá zkušenost a velká úleva pro rybáře, kteří chtějí na chvíli uniknout od rychle se rozvíjejícího taiwanského stylu. Krevetové kluby poskytují pozitivní a zábavnou atmosféru a dobré místo pro místní obyvatele, kteří si mohou dát pivo a jen tak relaxovat.
 
„Chytání krevet je vhodné pro starší lidi či děti,“ řekl Lin Shu Te, vedoucí zaměstnanec krevetového bazénu Shuang Cheng v kopcích Taipei. „Na moři je silné slunce anebo fouká silný vítr, ovšem tady takové problémy nejsou.“
 
Pak už zbývá jen příprava krevet k jídlu a vychutnat si nějaký dobrý pokrm.




ZDROJE: tackletour.com, articles.latimes.com, bbc.co.uk
FOTO: Zdeňka Dubová (info-dracek.cz)

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9