Turisté se mohou naučit přípravu kimči

14:40 | 10.06.2013 Eunka 2
Program na výuku lahodného korejského kimči probíhá v Namsan Hanok Village a my si o něm řekneme několik bližších informací.
Turisté se učí dělat kimči
Turisté se učí dělat kimči FOTO: hancinema.net
V Koreji se již dlouho traduje, že s hosty se má zacházet s úctou a projevovat jim pohostinnost. Každý má doma zásoby pro rodinné či jiné návštěvy a hosté tedy neopustí práh domu, aniž by neokusili domácí pohoštění.

Tento zvyk zůstává živý v Namsan Hanok Village, kde probíhají různé akce pro zahraniční turisty téměř každý den, včetně různých představení či ochutnávek tradičních jídel.

Nový výukový program na výrobu kimči byl zahájen 31. května a má potěšit mnohé návštěvníky. Bude probíhat jednou měsíčně, poslední pátek v měsíci. Akci podpořilo Ministerstvo kultury, sportu a cestovního ruchu. Výuku pořádá Institut korejských tradičních pokrmů a případní zájemci se mohou na místě zaregistrovat a podat žádost.



Také se již ví, co se budou zvídaví žáci učit. V červnu budou vyrábět okurky plněné kimči, v červenci zelí balené do listů perily (bylina pocházející z Číny a Indie), v srpnu ochutnají bok choi (něco jako čínské zelí) kimči, v září čili kimči a v říjnu se dozvědí něco o kimjang (tradiční proces přípravy a uchovávání kimči).

A co dodat na závěr? Že je to moc dobrý nápad. Co na něj říkáte vy? Zúčastnili byste se této výuky, kdybyste měli možnost?


ZDROJ & FOTO: hancinema.net

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9