Michelle Obama vyráběla kimči

13:34 | 17.02.2013 Eunka 15
Tomu by jeden nevěřil, ale u Obamů si k obědu dávají kimči. První dáma Michelle to zveřejnila na twitteru a poslala i vlastní recept.
Michelle Obama má ráda kimči
Michelle Obama má ráda kimči FOTO: en.wikipedia.org, myculturedpa...
Michelle Obama zveřejnila na twitteru fotografii vlastnoručně vyrobeného kimči minulý čtvrtek. Tvorba tohoto korejského pokrmu je docela pracná i pro samotné Korejce, a tak se tomu mnoho lidí podivilo. Jak je možné, že první dáma zvládne takové jídlo?

Michelle Obama to okomentovala: "Máme zelí, které jsme vypěstovali na zahradě Bílého domu. Tak jsme ho použili na výrobu kimči. Ať je domácí." Pak také přidala následující recept.

Recept na kimči od první dámy:
Marinujte dvě hlávky zelí ve vodě spolu s šálkem soli. Pak je vyždímejte a přidejte jednu polévkovou lžíci zázvoru, čtyři rozdrcené stroužky česneku, 5 lžic práškové korejské pálivé papriky, nakrájený pórek a malé plátky ředkve. Vše dejte do uzavřené nádoby a nechte v chladu.
Recept je mírně upraven pro americké chutě a lze do něj přidat šálek cukru. Také se tam má dát rybí omáčka, ale tu mohou vegetariáni vynechat.

Touto zdravou svačinou podporuje americká první dáma kampaň proti obezitě. Kimči si v USA získalo popularitu i díky známým hvězdám. Mají ho rádi například Hugh Jackman, Gwyneth Paltrow nebo Jessica Alba.

Washington Post popsal kimči jako cenově dostupnou zdravotní péči plnou vitamínů a vlákniny, která má pozitivní vliv v boji proti stárnutí.


ZDROJ: hancinema.net

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9