Pár věcí, které byste měli vědět o japonském jídle

17:00 | 20.07.2016 kvacm 0
Japonská kuchyně je široká a pestrá. Od rýžových kuliček přes sushi až po sladkosti a gurmánské speciality. Pojďme si projít její nejzákladnější rysy.
Tradiční podávání jídel v Japonsku
Tradiční podávání jídel v Japonsku FOTO: Yuta Kazami / flickr.com
Japonská kuchyně je unikátní a mísí v sobě kultury jiných zemí. Ku příkladu rámen je původně z Číny, nicméně ti, co jej milují, stvořili jeho japonský styl. Ale není to jen rámen, spousta dalších jídel je míšena s těmi ze západní a východní kuchyně.

I když v sobě má minimum kalorií, je výživná a zdravá. Obsahuje totiž hodně sezónních ingrediencí, jako je zelenina, sójová omáčka, ryby, rybí koření a rybí vývar. Miso polévka, spařená zelenina, nudlové polévky... všechny obsahují rybí koření, které dělá jídlo mnohem chutnější a zajímavější.

Japonsko je relativně malá země, přesto různé regiony znají různé variace japonské kuchyně. Nejlepším příkladem je opět rámen, který je unikátní a odlišný v regionech Hokkajdó, Kitakata, Hakata a dalších.

Jídla jako sushi, tempura nebo soba nudle si lidé vychutnávají už od dob Edo. Japonský styl podávání jídla může mít nicméně ještě hlubší a tradičnější pozadí. Z jídla se lze naučit celé japonské historii a kultuře.

Miso polévka

ZDROJ: www.wasa-bi.com
FOTO: houseofthailand.com / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9