Dhal – čočka z Indie [Recept]

16:28 | 24.04.2016 abhorsenka 2
Možná jste už o jídle zvaném Dhal slyšeli, je jednoduché, lehce pikantní a vegetariánské. Pokud je jídlo z červené čočky pro vás novinkou, podívejte se jak na to.
Dahl
Dahl FOTO: Katherine chatirygirl/flickr.c...

Indie, Nepál, Pákistán či Srí Lanka, tady všude jsou luštěniny důležitou součástí jídelníčku a nejznámější recept je právě Dhal, bezmasý a výživný pokrm. Jak si jej připravit?
 

Potřebujeme:
1 šálek červené čočky
2 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžička hořčičného semene
2 lžíce nasekaného koriandru
4 rajčata
2 cibule
1 lžička chilli
1 lžíce kari
1 lžíce mletého římského kmínu
1 lžíce mletého koriandru
2 lžičky sušeného česneku
2 lžíce ghí (přepuštěné máslo, ale může být i olej)
1 šálek vody
Sůl
 

Postup:
1. Na pánvi smažíme cibuli, hořčičná semena, zázvor, a když cibule zesklovatí, přidáme koření – chilli, kari, kmín, koriandr, česnek a necháme chvilku smažit. Pozor aby se koření nespálilo.

2. Přidáme slupky zbavená nakrájená rajčata, červenou čočku. Vodou zalijeme tak, aby byla čočka ponořená. Vše přiklopíme a dusíme, dokud čočka není měkká.

3. Na závěr posypeme čerstvým koriandrem. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem Naan.


Už jste Dhal ochutnali?


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9