Hlavní stránkaGastronomieČeské chutě a asijská inspirace: Keema M...
České chutě a asijská inspirace: Keema Matar
Moje Keema Matar
FOTO: abhorsenka/AsianStyle.cz
Než se pustíme do přípravy Keema Matar, jen malá rada: nešetřete kořením!
Indické jídlo je aromatické, plné výrazných chutí a právě proto nám chutná. Tak zapomeňte na slovo „přiměřeně,“ neboť v orientální kuchyni je přiměřené množství koření o dost větší, než jsme zvyklí.
Koření určitě bez problémů seženete a jedinou zásadní změnou v receptu je druh masa. Jehněčí maso jsem nahradila běžnou směsí mletého masa z obchodu. (Pokud seženete mleté jehněčí, tak super a pokud si namelete vlastní maso, bod pro vás)
Jako přílohu použijeme chapati – nekvašený celozrnný chléb, podobný tortilám. (i tortily jsou fajn)
Potřebujeme:
500g mletého masa
½ šálku mraženého hrášku
1 cibule
2 střední brambory
2 rajčata
1 lžička mletého koriandru
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky suš. česneku
2 lžičky kari
1 lžička kurkumy
1 lžička chilli
2 lžičky římského kmínu (rozdrtit v hmoždíři)
2 lžíce oleje
1 hustý bílý jogurt
½ čínského zelí
sůl a pepř
Postup:
Dobrou chuť!
Napište nám pak, jak vám jídlo chutnalo do komentářů.
FOTO: abhorsenka/AsianStyle.cz
Indické jídlo je aromatické, plné výrazných chutí a právě proto nám chutná. Tak zapomeňte na slovo „přiměřeně,“ neboť v orientální kuchyni je přiměřené množství koření o dost větší, než jsme zvyklí.
Koření určitě bez problémů seženete a jedinou zásadní změnou v receptu je druh masa. Jehněčí maso jsem nahradila běžnou směsí mletého masa z obchodu. (Pokud seženete mleté jehněčí, tak super a pokud si namelete vlastní maso, bod pro vás)
Jako přílohu použijeme chapati – nekvašený celozrnný chléb, podobný tortilám. (i tortily jsou fajn)
Potřebujeme:
500g mletého masa
½ šálku mraženého hrášku
1 cibule
2 střední brambory
2 rajčata
1 lžička mletého koriandru
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky suš. česneku
2 lžičky kari
1 lžička kurkumy
1 lžička chilli
2 lžičky římského kmínu (rozdrtit v hmoždíři)
2 lžíce oleje
1 hustý bílý jogurt
½ čínského zelí
sůl a pepř
Postup:
- Na větší pánvi rozehřejeme olej a smažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidáme na minutu všechno koření a nakonec solí dochucené mleté maso.
- Maso na pánvi za stálého míchání opečeme a potom přidáme na kostičky nakrájené brambory a nakrájená, slupek zbavená rajčata. Přiklopíme a dusíme cca 10 minut, přidáme do směsi mražený hrášek a ještě asi 10 minut dusíme do měkka.
- Chapatis placky zabalíme do dobře navlhčeného pečícího papíru (nebojte se namočit ho pod tekoucí vodou) a v předehřáté troubě ohřejeme.
- Čínské zelí si nakrájíme na proužky a lehce osolíme a opepříme.
- Podáváme tak, že z placky vytvoříme kornout, naplníme masem, zelím a navrch ještě přidáme lžíci jogurtu.
Dobrou chuť!
Napište nám pak, jak vám jídlo chutnalo do komentářů.
FOTO: abhorsenka/AsianStyle.cz
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek