Ochutnávka japonského piva ve Víno MaM

17:00 | 09.11.2015 Kwietitze 0
Ve středu 4. 11. od dvou hodin odpoledne měli návštěvníci vinárny Víno MaM možnost ochutnat japonské pivo, vyrobené z českého chmele, přímo ze sudu. Redaktorka AsianStyle si dovolila také jedno objednat!
Suntory Pilsner Beer
Suntory Pilsner Beer FOTO: Kwietitze / AsianStyle.cz
Jedinečná příležitost se naskytla hlavně díky patronovi vinárny Isau Onodovi, který měl hlavní slovo při vývozu českého chmele do Japonska už za minulého režimu. Měla jsem dokonce tu možnost sednout si s Onodou "na jedno" a vyslechnout si jeho poutavý příběh o tom, jak se vlastně k vývozu chmele v tehdejším Československu vůbec dostal. Jeho příběh by vydal za celou biografii!
 
Zpět ale k pivu. Suntory Pilsner Beer, pivo z českého sladu i chmele, je (dnes už) jedním z mála japonských piv, které se vyrábí z českého chmele. Není to však lecjaké pivo. Jeho kvalita byla oceněna například International Institute for Quality Selections v Bruselu, který mu udělil zlatou medaili hned tři roky za sebou - 2005, 2006 a 2007. Tato medaile se každoročně uděluje jen prvotřídním světovým spotřebitelským produktům.
  
A že je toto pivo skvělé kvality, jsem se mohla přesvědčit i já. Čecha rozhodně překvapí jeho svěží, lehce bylinné aroma se skoro až perlivou chutí, takže byste se v první chvíli domnívali, že pijete nějaké letní pivo, určené pro slabší povahy. Opak je však pravdou. Za jeho jemnou a osvěžující chutí se skrývá 5,5 % alkoholu, který velmi rychle stoupá do hlavy.

 

Pivo rozhodně nechutnalo jen mně, svoji chutí příjemně překvapilo i mnohé další české, ale i japonské, německé a belgické hosty vinárny. Hodně mě potěšila i tematická výzdoba vinárny. Škoda jen, že celá akce byla poměrně málo propagovaná a dost lidí, kteří by o tuto událost měli určitě zájem, tak minula. Proto pokud budete mít pro příště zájem o další podobné akce, sledujte Facebook Víno MaM a takovou událost nezmeškejte! 

FOTO: Kwietitze / AsianStyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9