Chamchi Deopbap – pikantní tuňák s rýží [Recept]
Na pikantním tuňákovi není nic složitého a od ostatních podobných receptů jej odlišuje hlavně použití korejského kvašeného zelí – kimči.
Potřebujeme:
1 lžíce oleje
3 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
½ cibule
1 šálek kimči
½ šálku okurky (nakrájené na proužky)
¼ šálku mrkve (nakrájené na proužky)
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce rýžového octa
1 lžička mletého chilli
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
sůl, pepř dle chuti
vařená rýže
Postup:
1) Na pánvi rozehřejeme olej a v něm smažíme zázvor, cibuli asi 5 min. Drcený česnek až poslední minutu, aby nezhořkl.
2) Přidáme zbylé ingredience (kimči, mrkev, okurku, chilli, ocet, sojovou omáčku), pokud je směs příliš hustá, zředíme lžící vody a dusíme dalších 5 min.
3) Do směsi vmícháme tuňáka, dochutíme solí a pepřem. Vše společně ještě prohřejeme a podáváme s vařenou rýží.
Dobrou chuť!
ZDROJ: allrecipes.com