V sobotu proběhl Asia Food Fest na Smíchovské náplavce

14:00 | 28.09.2015 Tan. 2
V sobotu 26. září se konal první ročník akce Asia Food Fest na Smíchovské náplavce, kde jste mohli ochutnat různé speciality z asijských zemí.
Asia Food Fest
Asia Food Fest FOTO: janvasek.cz
Celá akce začínala v deset hodin a už od začátku se před vstupními bránami tvořila fronta. Po zaplacení symbolického vstupného 30 K dostal každý návštěvník jídelní hůlky a magazín ''Asie na talíři'', ve kterém se nacházely recepty ze zemí např. Čína, Japonsko, Jižní Korea, Indonésie, ale také i Izrael, Lisabon nebo Afghánistán. Ve večerních hodinách cca od 18. hodiny už však vstupní brány nikdo nehlídal a na festival tak mohl jít kdokoliv zdarma, samozřejmě ale už bez časopisu i hůlek.

FOTO: AsianStyle / Mei

Návštěvníci mohli vybírat z mnoha stánků a jídel. Přítomen byly stánky s vietnamskými, thajskými, iránskými a orientálními jídly. Kromě toho mohli návštěvníci ochutnat i byzonský burger nebo kyjevský medovník. Ovšem vietnamské stánky převažovaly. Z nápojů byly v nabídce třeba kokosová voda z mladých čerstvých kokosů, vietnamská káva nebo čaje. Nechyběla ani ochutnávka alkoholických nápojů. 

Jídla bylo opravdu spousta a lidí ještě víc, proto museli návštěvníci u každého stánku čekat dlouhou frontu. Často se i stávalo, že konkrétní pokrm byl vyprodán a tak museli zákazníci u stánků čekat, až se znovu doplní.

 
FOTO: janvasek.cz

Prostory náplavky byly celé dopoledne i odpoledne nacpané k prasknutí. Večer už bylo procházení prostory festivalu příjemnější a bez front. Ovšem výběr pokrmů už byl také menší. Některé stánky dokonce večer nabízely slevu, aby doprodaly poslední zbytky, jiným už nezbylo nic.

Někteří návštěvníci očekávali více druhů asijských kuchyní a více stánků. Ovšem i tak bylo co ochutnávat a každý jistě v některém z pokrmů našel zalíbení. Festival se rozhodně povedl.
 
FOTO: AsianStyle / Mei

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9