Kimči smažená rýže s tofu [Recept]

14:00 | 30.08.2015 abhorsenka 3
Recept na v Koreji oblíbený Kimchi-bokkeumbap, vylepšený o tofu najdete v článku. Vyzkoušejte a pochutnejte si.
kimchi rice
kimchi rice FOTO: rocor/flickr.com
Tento jednoduchý recept vyžaduje jen několik ingrediencí a tou nejdůležitější je kimči. Pak už jen stačí mít den předem uvařenou rýži a můžete začít.

 
Potřebujeme:
Rýži a kimči použijeme v poměru 3:1 i v jiném množství než je v receptu.
3 šálky vařené rýže
1 šálek kimči
80g tofu
½ šálku vody (část je vhodné nahradit štávou z kimči)
2 lžíce chilli pasty (gochujang)
2 lžičky sezamového oleje
1 lžíce rýžového oleje
1 jarní cibulka
1 lžíce sezamových semen

 
Postup:
  • Na pánvi rozpálíme olej a na kostičky nakrájené tofu v něm smažíme do zlatova, potom přidáme kimči a společně smažíme 3 minuty.
  • Jako další přidáme rýži, vodu a štávu z kimči i chilli pastu. Vše dobře zamícháme a dusíme společně asi 10 minut.
  • Do hotového jídla přidáme sezamový olej, sezamová semena, nakrájenou cibulku a můžeme podávat.
 
Dobrou chuť!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9