Hlavní stránkaGastronomieKantonská rýže [Recept]
Kantonská rýže [Recept]
Kantonská rýže je jedno z nejznámějších a nejjednoduších čínských jídel. Vejce, zelenina, maso a studená rýže vám jisto jistě zachutnají. Navíc je to skvělá šance, jak využít třeba zbytkovou rýži z oběda.
Kantonská rýže
FOTO: en.wikipedia.org
Recept je pro 4 osoby (proto 4 misky rýže), ale samozřejmě si množství surovin můžete upravit dle potřeby.
Ingredience:
4 misky studené vařená rýže
2 plátky libové šunky
2 vejce
1 list pórku
hrst hrášku (dle chuti)
1 cibule
6 lžic oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička octa
sůl
Postup:
Nakrájíme si cibuli, pórek, šunku a rozšleháme vejce. Rozehřejeme si pánvičku s olejem, na které prvně osmahneme cibulku. Následně přidáme rozšlehaná vejce. Ty necháme chvilku jakoby vařit a poté je hůlkami rozmícháme, aby nezhnědla. Ubereme míru plamene, přidáme studenou vařenou rýži a vše opravdu dobře promícháme tak, aby se zrnka rýže hezky spojila s vejcem. Přidáme nakrájenou šunku a pórek. Osolíme, přidáme sójovou omáčku, ocet a stále mícháme. Je-li třeba, přidáme ještě trochu oleje. Můžeme podávat ozdobenou například syrovými kolečky pórku.
Tipy:
Rýže, vejce, zelenina, maso - 4 ingredience, které si můžete upravit dle chuti. Přidat můžete například kousky kuřecího masa, vepřevého, mletého hovězího, nebo párek. Na chuti můžete přidat i použitím krevet nebo lososa.
Místo hrášku můžete použít žampiony, cuketu nebo brokolici. Pestrost dodá mrkev, paprika, kukuřice, rajče...
Doufám, že bude chutnat!
Ingredience:
4 misky studené vařená rýže
2 plátky libové šunky
2 vejce
1 list pórku
hrst hrášku (dle chuti)
1 cibule
6 lžic oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička octa
sůl
Postup:
Nakrájíme si cibuli, pórek, šunku a rozšleháme vejce. Rozehřejeme si pánvičku s olejem, na které prvně osmahneme cibulku. Následně přidáme rozšlehaná vejce. Ty necháme chvilku jakoby vařit a poté je hůlkami rozmícháme, aby nezhnědla. Ubereme míru plamene, přidáme studenou vařenou rýži a vše opravdu dobře promícháme tak, aby se zrnka rýže hezky spojila s vejcem. Přidáme nakrájenou šunku a pórek. Osolíme, přidáme sójovou omáčku, ocet a stále mícháme. Je-li třeba, přidáme ještě trochu oleje. Můžeme podávat ozdobenou například syrovými kolečky pórku.
Tipy:
Rýže, vejce, zelenina, maso - 4 ingredience, které si můžete upravit dle chuti. Přidat můžete například kousky kuřecího masa, vepřevého, mletého hovězího, nebo párek. Na chuti můžete přidat i použitím krevet nebo lososa.
Místo hrášku můžete použít žampiony, cuketu nebo brokolici. Pestrost dodá mrkev, paprika, kukuřice, rajče...
Doufám, že bude chutnat!
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek